Hoe koelbloedig ben jij?

Delen:

Vragen?

Jawel November staat te trappelen. Betekent dat  ( na een hele mooie oktobermaand) de temperaturen nu echt gaan zakken. De kou dient zich aan. Loop jij nog tot ver in November met een korte mouwen shirt of zat jij stiekem in Oktober al onder een dekentje op de bank?

Waarom heeft de een het eigenlijk veel sneller koud als de ander? 

Mannen zijn koelbloediger

De basistemperatuur van mannen ligt lager als die van een vrouw. Precies hierdoor kunnen zij dus beter tegen de kou. Het temperatuurverschil is dus simpelweg kleiner als de buitentemperatuur daalt. Bovendien is het metabolisme van een man sneller als van een vrouw. Metabolisme zijn de processen in jouw lichaam. Denk aan ademhalen, je bloedsomloop en het herstel van cellen. Vooral de bloedsomloop speelt een rol bij hoe jij de temperatuur ervaart. Bij mannen gaat de bloedsomloop sneller en hierdoor warmt het lichaam sneller op. 

Koukleumen

Vrouwen hebben het dus echt sneller koud. De lichaamstemperatuur van een vouw is gemiddeld iets hoger dan die van een man. Dit betekend dat vrouwen gewend zijn het van nature iets warmer te hebben. Het verschil met de buitentemperatuur is dus hoger. Daar komt dan bij dat het metabolisme van een vrouw een hele korte vertraging kent. De bloedsomloop, die belangrijk is bij opwarmen gaat dus minder snel. En voila…dat lekker wollen dekentje wordt dus eerder door een vrouw dan door een man erbij gehaald. 

Welke oorzaken kunnen nog meer gelden?

Jouw vetlaagje isoleert :). Mensen met een gemiddeld BMI hebben het minder vaak koud dan degene die onder het gemiddelde BMI zitten. Het vetlaagje houd je warm. Wist jij dat lange mensen het eerder koud hebben dan onze kortere medemens? Simpelweg ligt dit aan het feit dat jouw lichaam meer huid te verwarmen heeft als jij de lucht in bent geschoten. Slecht geslepen, of heel moe? Dan durven wij van Mosense wel te wedden dat jij die dag een extra vestje nodig hebt. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vermoeidheid en kou elkaar versterken. 

Altijd koud na een massage? 

Niet voor niets zijn onze behandelkamers altijd aangenaam warm. Door een massage komt jouw lichaam tot rust. Er is weinig spieractiviteit.Jouw lichaam produceert bij ons op tafel een stuk minder warmte dan dat jij actief bezig bent. Hierdoor koelt je lijf eerder af. Onze warme dekens zorgen ervoor dat jij hier tijdens de behandeling geen hinder van ondervindt. Sta jij eenmaal op dan heeft jouw lichaam even tijd nodig om alle processen weer op gang te brengen.

Hoe koelbloedig ben jij? 

MoSense

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.