Hoe ga ik om met de pijnklachten in mijn nek en schouders? 

Delen:

Vragen?

Wat zijn jullie geduldig met zijn alle! En daar zijn we jullie enorm dankbaar voor. Maar die spanning die zich opbouwt in je nek en schouders begint op te breken. Dat snappen wij. Onze magische handen mogen nog niet aan het werk en daarom geven we jullie in dit blog 3 gouden tips om de pijn te verzachten. 

Hoe zou het zijn

Als jij met 3 simpele oefeningen je nek en schouders weer wat souplesse zou kunnen geven? Oefeningen die je gewoon makkelijk thuis kunt doen, een paar minuten van je tijd kosten en een verbluffend resultaat hebben. Het klinkt als een wonderschoon sprookje maar het kan echt! Lees mee zodat ik je in enkele stappen uitleg wat je moet doen. 

Oefening 1

Ga goed rechtop staan. Betekend dat je kin iets naar voren staat en je een lichte knik in je knieen hebt. Zwaai dan zo losjes mogelijk beide armen tot schouderhoogte. Doe dit zonder dat jij je enorm inspant. Je hebt dus een soepele zwaaibeweging. Als jouw arm op schouderhoogte is laat je deze,ontspannen als ware weer terugvallen langs jouw lichaam. Gaat dit goed dan kun jij steeds een beetje hoger opzwaaien. Het uiterste puntje zit op hoogte van je oor. 

Oefening 2:

Draai kleine rondjes met je schouders. Je draaibeweging gaat van voren naar achter. Probeer je schouders bewust laag te houden in je draai. Doe dit eerst met je rechter schouder een aantal keer, herhaal met links. Sluit de oefening af door beide schouders te draaien. Trek hierna beide schouders op. Laat ze vervolgens rustig zakken tot jij voelt dat ze ontspannen zijn. Deze oefening kan een trekkend gevoel geven maar als je hem enkele keren herhaalt zul je merken dat het beter gaat. 

Oefening 3: 

Wist jij dat jij onze magische handen even tijdelijk kunt vervangen door een tennisbal? Fijn als je, buiten gespannen spieren last hebt van kleine knoopjes. Ga tegen een muur staan en plaats de tennisbal tussen je rug en de muur. Plaats hem precies op de plek waar jij de knoop voelt zitten. ( herkenbaar aan een zeurende pijnlijke plek). Beweeg langzaam van links naar rechts en van onder naar boven. 

Oefening baart kunst

En dat betekent dat jij na 1x nog niet direct resultaat voelt. Heb jij echt serieuze klachten begin dan eens met 2 x daags. Hou vol! Stop niet na de derde dag. Maar probeer het in te plannen in je dagelijkse structuur. Doe bijvoorbeeld deze oefeningen standaard voordat jij gaat aankleden, net voor je bed gaat of tijdens de middagpauze.

Laat jij ons weten of de oefeningen jouw verlichting gaven? 

Mosense 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.