Het is koud,nog donker en echt veel te vroeg!

Delen:

Vragen?

Ik weet zeker dat jij je herkend in dit blog. Want ohhh wat draaien we ons allemaal nog graag een keertje om als de wekker gaat in de winter. Je dekbed is lekker warm,buiten is er nog geen ochtendzon te zien en standaard gaat het gerinkel van dat onding op je nachtkastje in de winter veel te vroeg. Wat kun jij doen om toch fris en energiek je bed uit te springen? Lees het in dit blog.

We geven 5 super makkelijke tips

Want met 5 simpele aanpassingen en korte oefeningen begint jouw dag ineens een stuk actiever. Feit blijft, die rotwekker gaat en jij zult onder je warme deken vandaan moeten komen. Wij beloven je dat jij, na het lezen van dit blog, bij het eerste gerinkel gewoon al zin hebt in de nieuwe dag. 

Tip 1

En die begint bij het geluid van je wekker. Voorkom ten alle tijden de bloed irritante piep! Tegenwoordig kun je de mooiste melodieën of liedjes instellen. Wakker worden met een gezellig radioprogramma is ook een optie. Zorg ervoor dat jij vriendelijk ontwaakt. 

Tip 2

Snooze 1x. En dat klinkt super verleidelijk. Want jij gebruikt die sluimerfunctie op je wekker om nog heerlijk even door te slapen. En dat gaan we dus vanaf vandaag niet meer doen. We snooze wel maar gebruiken deze tijd om rustig aan jouw lichaam in beweging te zetten. Doe dus gewoon wat simpele rek en strek oefeningen. En een fijne bijkomstigheid is dat jij deze gewoon kunt doen terwijl je nog lekker warm onder je dekbed ligt. 

Tip 3

Het is niet anders. Er komt een moment dat jij die dekens moet terug slaan. En dat is even koud. Daar kunnen zelfs onze slimme tips niks aan veranderen. Wat we wel kunnen veranderen is de tijdsduur dat jij al bibberend je bed uit stapt. Want na het lezen van tip 3 ligt jouw warme kleding gewoon binnen handbereik langs je bed,op je nachtkastje of die ene stoel. Maak het jezelf gemakkelijk en ben in de vroege ochtend gewoon ook een beetje lief voor jou. Bespaar jezelf de horror wandeling naar je kledingkast op de kamer langs je slaapkamer. Leg je warme kleding in het zicht. 

Tip 4

Na de activiteiten van stretchen en aankleden geef jij jezelf even kort een moment. Gewoon op je bedrand. Neem afscheid van de nacht en besluit in je hoofd dat vandaag een fijne dag word. Dat spreek je gewoon met jezelf af voordat jij opstaat en naar beneden gaat. Wedden dat je met een ander gevoel je koffie inschenkt. 

En dan nog….

Tip 5

Neem een warme-koude douche. Dat klinkt niet behaaglijk (op het warme gedeelte na dan) maar dit is een enorme boost voor jouw lichaam en geest! En start dan lekker warm om het comfortabele gevoel van ontwaken nog even vast te houden. Schakel hierna over naar de koude douche. Moet jij hier echt even aan wennen,doe dit dan in stapjes. Maar eindig wel koud. Wanneer is koud, koud? Als jij kippenvel krijgt of een bibber voelt. En heb je dat punt bereikt schakel dan snel weer over naar lekker warm. Want we houden het positieve gevoel natuurlijk het liefste vast. 

Is jouw eerste afspraak in je agenda een behandeling bij ons op tafel dan kan jouw dag natuurlijk helemaal niet meer stuk! 

Mosense wenst jullie allemaal een hele goedemorgen! 

Mosense

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.