Het centrum van jouw emoties

Delen:

Vragen?

In het blog van vorige week schreven we al over jouw ziele spier. De spier die jouw emoties opslaat. We benoemden toen al kort dat ook jouw buik een grote rol speelt als het gaat om jouw gevoel. Je herkent het vast wel…dat onderbuikgevoel. Dit gevoel vertelt je welke keuze juist of onjuist is. Maar omdat het meestal in strijd is met je verstand is, voor de meeste, lastig om naar te luisteren of om op te vertrouwen. Gehoor geven aan je onderbuik of intuïtie moet je leren. Niet voor niks wordt er gezegd dat jouw buik je tweede brein is. 

Wat voel jij allemaal?

Waarschijnlijk veel meer als dat jij nu denkt. Door wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat alle emoties die jij kunt ervaren ook zijn weerslag hebben op jouw buik. Heb jij een spannende activiteit in het vooruitzicht…dan voel jij daar de zenuwen. Maar die vlinders als jij de prins op het witte paard ontmoet hebt komen ook vanuit je buik. Jouw buik beschikt over zelfstandig functionerende zenuwcellen. In jouw buik bevinden zich zelfs meer zenuwcellen dan in jouw hersenen. Het is het centrum van wijsheid. En het denkt anders over gebeurtenissen,ervaringen en beslissingen dan jouw hersenen doen. 

Niet luisteren maakt je ziek

En dit kun je echt heel letterlijk nemen. Vind jij het lastig te vertrouwen op je onderbuikgevoel dan gaat je lichaam aangeven dat je niet in balans bent. Dat kan zich uiten in buikpijn. Maar ook misselijkheid,opstopping van de darmen of maagklachten kunnen een signaal zijn dat jij aan je gevoel ( en dus aan jezelf) voorbij gaat. Leren luisteren naar je intuïtie is 100% vertrouwen hebben in dat wat jouw buik je verteld. 

Lief zijn

Betekend dat jij echt tijd neemt om te luisteren. En luisteren gaat beter als je oprechte aandacht geeft. Raak je buik eens aan. Leg bijvoorbeeld eens beide handen rondom het gebied waar je navel zich bevindt. En probeer dan tegelijkertijd met je gedachte te focussen op jouw mooie buik. De buik wordt vaak ervaren als intiem. En na het lezen van dit blog is dat dus helemaal niet zo raar. Wist jij ,dat wij bij een aantal massage ook aandacht geven aan jouw buik? Vraag er gewoon eens naar. Wij van MoSENSE snappen als geen ander dat we lief moeten zijn voor het centrum van jouw emoties. 

MoSENSE

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.