Help,ik kan niet slapen! Drie tips om je te helpen

Delen:

Vragen?

Je ogen vallen bijna dicht. Je doet niet anders dan gapen en de vermoeidheid slaat toe. Tijd om onder de wol te gaan. Maar eenmaal genesteld in jouw bed begin je te woelen en te draaien.  Je bent doodmoe maar kunt niet slapen. Herkenbaar? Wist jij dat 1 op de 5 nederlanders ( vanaf 12 jr) slaapproblemen heeft. Deze kunnen variëren van niet in slaap kunnen komen,niet doorslapen of heel vroeg wakker zijn. 

Waarom is slapen zo belangrijk? 

Als jij slaapt herstelt jouw lichaam van de activiteiten die jij gedurende jouw dag ondernomen hebt. Jouw spieren ontspannen volledig en jouw lijf produceert een extra aanmaak van nieuwe afweerstoffen. Slapen activeert de ontwikkeling van je brein en traint je geheugen. Dat goed slapen voor kinderen in de groei en ontwikkeling belangrijk is, dat weten we allemaal. Maar wist jij dat al deze processen ook gewoon door gaan als jij volwassen bent?

Wat gebeurt er als je te weinig slaapt? 

Als jij te weinig slaapt dan komt jouw lichaam simpelweg niet tot rust. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijk een impact veroorzaken. Langdurig slaaptekort kan bijvoorbeeld invloed hebben op de werking van je organen. Extreme vermoeidheid kan ervoor zorgen dat jij depressieve gevoelens ervaart naar verloop van tijd. 

De 3 beloofde tips 

Een goede nachtrust kent wat voorbereiding. Het is dus slim je ‘s avonds voor te bereiden op “naar bed gaan”. In feite laat jij jouw lichaam gedurende de avond weten dat het mag afschakelen. Dit kun jij doen door TIP 1 onder de douche te gaan. Spoel elke avond de dag van je af. Als jij na het douche echt rust in bouwt dan zal jouw brein dit na een aantal dagen oppakken. In rust zoek jij je bedje op en dit zal je slaap bevorderen. 

Wist jij…let op dit is TIP 2 dat het gebruik van beeldscherm de aanmaak van jouw melatonine verstoort. Melatonine is een stofje dat jouw lichaam nodig heeft om in slaap te vallen. Het blauwe licht van beeldscherm zorgt ervoor dat jouw lichaam te weinig van dit stofje aanmaakt. Heel simpel betekent dit dat jouw lijf en brein niet snapt dat het bedtijd is. Ze zijn nog te actief om te slapen. 

Tip 3

Maak eens een afspraak bij Mosense. Wij zijn in de avond ook geopend en het is echt de moeite waard eens bij ons op tafel te komen liggen.Een massage ervoor zorgt dat het cortisolgehalte daalt en de aanmaak van serotonine toeneemt. Cortisol is jouw stresshormoon. Als deze in verhoogde mate actief blijft ga jij woelen,draaien en piekeren. Fijn dus dat het ondergaan van een massagebehandeling dit hormoon verlaagt. Bij een massage neemt de aanmaak van serotonine toe. Dat is fijn want serotonine valt onder de gelukshormonen. Lig jij dus voor het slapen bij ons tafel dan is na afloop jouw stressniveau gedaald en voel jij je prettig als je naar huis gaat. 

Weltrusten 😉

 

Groet Mosense

Tekst: Fiducia

Esther van de Moosdijk

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.