Heet,heter,heetst

Delen:

Vragen?

Het wordt heet,heter en heetst deze week. Het zijn temperaturen waar wij toch even aan moeten wennen. En waar deze temperaturen door de een jubelend worden ontvangen loopt de ander te snikken in de hitte. Hoe jij deze hittegolf ook ervaart het is voor iedereen belangrijk om goed te koelen en af te koelen. En wat gebeurd er eigenlijk met je lichaam als jij het ( te) warm krijgt? Lees mee want dit blog gaat jouw helpen de heetste dagen van deze week door te komen. 

Hoe gaat jouw lichaam om met hitte? 

Met deze extreme hitte is het hoogstwaarschijnlijk dat jouw lichaam warmer wordt dan 37 graden celcius. In feite bouw jij door de hoge temperaturen een verhoging op. Een signaal voor jouw lijf om om je temperatuur weer naar 37 graden te brengen. Jouw bloedvaten worden opgezet en jij gaat zweten. Door te zweten stoot jij warmte af. Jouw lichaam reguleert de oververhitting middels jouw zweetklieren. 

Drink voldoende

Dat we veel water moeten drinken weten we allemaal. Maar zeker als jij extra zweet is het aanvullen van vocht heel belangrijk. Als het buiten heel warm is heeft jouw lichaam moeite om de warmte kwijt te raken. In feite verdamp jij de hitte door te zweten. Door voldoende water te drinken vul jij het verlies van extra vocht aan. Doe jij dit niet voldoende dan bestaat de kans op uitdroging. 

Koelen

En dat kan jij natuurlijk op verschillende manieren doen. Het aanvullen van vocht blijft het belangrijkst maar jouw lichaam kan ook koelen door bijvoorbeeld een plons in het water te maken. Zorg ervoor dat jij op de pieken niet vol in de zon zit. En gun jezelf een lekker ijsje. Het liefst gewoon een simpel waterijsje. Heb jij meteen weer wat vocht aangevuld ;). Wist jij dat het koelen van je polsen en enkels ervoor zorgt dat jouw lichaamstemperatuur daalt? En niet geheel onbelangrijk….take it slow! Jouw lichaam is heel hard aan het werk op deze bijzonder warme dagen. Accepteer dus dat de dingen wat langzamer gaan dan normaal. 

Een hele fijne tip is nog: Bij MoSense staat de airco aan! Kom jij lekker even tot rust in onze verkoelende behandelruimtes. Maak dus zeker op de warmste dagen een afspraak bij ons! 

MoSense

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.