Heb jij hem ook?

Delen:

Vragen?

Hoofdpijn,duizeligheid,misselijk,overgeven een droge mond en je hebt je wel eens beter gevoeld. Hoe smaakte jouw bubbels in het nieuwe jaar, en wat dronk jij op de nieuwjaarsborrel gisteren? Genoeg redenen de afgelopen periode een aantal drankjes te nuttigen. En hoewel jij misschien denkt dat je hiermee je vochtgehalte aardig op peil hield is niks minder waar. Vocht tekort is 1 van de voornaamste redenen dat jij last hebt van het blog onderwerp deze week. De kater! Wat gebeurt er nu precies in je lichaam? En misschien wel nog interessanter wat kun je eraan doen? 

Wat gebeurd er als je een kater hebt? 

We verklapten het al een beetje. Alcohol zorgt ervoor dat de nieren veel water uitscheiden. Daardoor ontstaat veel ongeconcentreerde waterachtige urine. Door het vochtverlies krijg jij juist vocht tekort! Hierdoor voel jij de volgende dag slap en moe. Je hebt een droge mond en in je hersenpan zijn ze met hamers en bikkels hard aan het werk. Wist jij dat je met sterke drank nog minder vocht binnen krijgt dan bij bier, hierdoor komt het dat de bier- kater heftiger is.

Wat voel je als je een kater hebt? 

Berouw komt na de zonde. En dat is maar goed ook. Want de gezelligheid van menig feestje is veelal de oorzaak van de kater achteraf maar je had het ook niet willen missen,toch? De verschijnselen van een kater komen meestal 8-12 na de roes. We benoemde al een aantal symptomen.Je bent misselijk,slap, ongeconcentreerd , wellicht wat trillerig en je hoofd voelt als een baksteen waar tegenaan getimmerd wordt. Over het algemeen voel jij je dus niet zo best. 

Wat helpt !?

Ben jij na alle feestelijkheden, vandaag dan toch wakker geworden met een kater?

Balen, maar er zijn manieren om deze zo snel mogelijk te verhelpen : 

  • Rust goed uit, blijf lang in bed en geef je lichaam de tijd om te herstellen
  • Eet een stevig, gezond ontbijt
  • Drink genoeg water
  • Drink liever geen koffie, die droogt je lichaam verder uit
  • Ga niet in de felle zon, van de warmte kun je hoofdpijn krijgen
  • Zorg na genoeg rust voor wat (rustige) beweging

Een paracetamolletje doet ook wonderen. Wist jij dat als je deze met een glas cola inneemt de werking versterkt? Is echt zo! 

Wij wensen jullie een katerloos maar vooral gezond en gelukkig 2023! 

MoSense

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.