Heb jij een routine in de avond?

Delen:

Vragen?

 Want na het blog over je ochtendroutine  kan het natuurlijk niet uitblijven dat wij ook stilstaan bij de routine in de avond. Is deze net zo belangrijk als de routine in de ochtend? Lees mee…

Wat is een avondroutine? 

We schreven er over in het  blog vorige keer. Een routine zijn een aantal handelingen of gewoontes die, in dit geval, elke avond terugkeren. Elk mens doet op bepaalde momenten van de dag bewust en onbewust hetzelfde als de dag ervoor. Sta er maar eens bewust bij stil. Hoe sluit jij 4de dag af? Wat heb jij daarvoor nodig? Wedden dat dit antwoord elke dag hetzelfde is. 

Wat is een goede avond routine en waarom is deze belangrijk?

Net als bij de ochtendroutine werkt de avond routine voor iedereen anders. Het belangrijkste doel van de avond rituelen zijn ontspannen. De hele dag stond jij ‘aan’ en jouw grootste opdracht bij jouw avondritueel is langzaamaan ‘uit’ gaan staan. Veel mensen spoelen bijvoorbeeld de dag van zich af. Na het douchen is het tijd om lekker even op de bank te gaan zitten. Heerlijk in je huispak want je hoeft niets meer. Van belang is dat jij een ontspannen avond hebt zodat jij zo gerust mogelijk naar bed gaat. In feite laat jij jouw brein en lichaam weten dat er alle ruimte is om uit te rusten en op te laden. 

4 tips de dag goed af te sluiten

We omschreven er al 1. Ga lekker douche. Neem onder die warme straal jouw dag even door en sluit jouw douchebeurt dan af met een situatie waar je die dag trots op bent. 

Lees een goed boek. Het is bewezen dat lezen een positiever effect heeft op je brein dan bijvoorbeeld televisie kijken. Tijdens het zien van de televisiebeelden krijgen jouw hersenen een hoeveelheid prikkels te verwerken waardoor het ontspannen lastiger gaat. Wist jij dat een wandelingetje van 20 min bijdraagt aan het verzetten van je gedachte. Het helpt je de dag te laten bezinken en tot rust te komen. Een prima afsluiter van de dag dus. 

Tip 4

Want die heb je nog tegoed! En die tip vind je bij ons op tafel. Wij zijn s avonds ook gewoon geopend en dat is super fijn! Want bij ons tafel kun jij ontspannen en relaxed de dag afsluiten. Een massage van 30 minuten kan je even helemaal uitzetten. Je wordt er lekker rozig van en dit bevorderd je nachtrust. Alle stress die jij overdag hebt opgebouwd masseren wij heerlijk weg. Kom jij bij ons vast een dutje doen? 

Ontspannen groet Mosense

Tekst: FIDUCIA

Esther van de Moosdijk

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.