Happiness (geluk)

Delen:

Vragen?

Gelukkig zijn…we willen het allemaal. Toch lijkt het niet alle dagen of momenten te lukken. Wist jij dat ruim de helft van de Nederlandse bevolking moeite heeft het geluksgevoel weer te vinden na Corona? En nog steeds gebeurd er veel in de wereld om ons heen. Het draagt niet bij aan oprechte happiness. Wij helpen je in dit blog om jouw happy hormonen eens extra te stimuleren. 

Bij jezelf blijven

Want geluk en het daarbij behorende gevoel begint altijd bij jezelf. Natuurlijk kun jij niet je kop in het zand steken als het gaat om de wereldproblematiek. Maar probeer voor jezelf te filteren wat jij meeneemt en waar jij je verantwoordelijk voor voelt. Dat is lastig want we worden de hele dag overspoelt met feitjes en nieuws. En daarin maak je dus een keuze. Wat past bij mij, waar kan ik zelf iets aan of meedoen om te verbeteren of te veranderen. 

Eilandje

Stel jezelf eens voor dat jij op een eilandje zit. Op dat eiland ben jij de baas. Wat heb jij nodig om je op jouw eiland gelukkig te voelen? Wie nodig jij bijvoorbeeld uit? Wat neem je mee? Zorg ervoor dat jij bewust kiest wie en wat er op jouw eiland aanwezig is om jouw geluk te vergroten. De hele wereld past niet op een eiland. Deze hoef jij dus ook niet op je schouders mee te dragen. Begin bij jezelf…en dan zul je merken dat het eiland precies groot genoeg is om je happy te voelen. 

In 9 kleine stapjes naar groot geluk

  • omring je met mensen die jij lief vindt,die jouw motiveren en het beste uit jezelf halen. 
  • Vergelijk jezelf niet met andere. Zorg ervoor dat jij de beste versie van jezelf bent.
  • Focus op wat je hebt en niet op wat je niet hebt.
  • Kies voor een positieve levenshouding.
  • Smile…elke dag! En geloof me er is elke dag een reden voor een mooie glimlach.
  • Ben altijd eerlijk. Eerlijk naar de mensen om je heen maar ook naar jezelf. 
  • Laat los wat jou niet gelukkig maakt. 
  • Maak elke dag een stap vooruit. Elke dag is een nieuw begin.

Endorfine

Het gelukshormoon. En ondanks dat dit een lichaamseigen hormoon is kun jij de aanmaak wel degelijk beïnvloeden. Creëer je eigen mooiste en gelukkig leven. Pas de simpele stapjes op weg naar jouw happiness elke dag toe. Ben daar bewust mee bezig. Je zult zien en ervaren dat het na een tijdje echt loont. En omdat wij bij Mosense jullie alle geluk van de wereld wensen,dragen wij met onze behandelingen  graag een steentje bij. Want wist jij dat een massage bij ons de aanmaak van endorfine stimuleert? Daarvoor hoef jij alleen maar relaxed bij ons op tafel te komen liggen :). 

Mosense

Ps: merk jij dat je het toch lastig vind om elke dag je geluk te vinden en te zien? Kom dan eens een kopje thee drinken met de insight-coach. Zij helpt jou graag met praktische handgrepen en makkelijk toepasbare tips.

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.