Grow

Delen:

Vragen?

En dat betekend ‘groei’. Als insight coach is dat wat ik vooral wil bereiken bij  jou. Ik leg graag de weg open naar eigen ideeën, gedachte en oplossingen. Door middel van oplossingsgericht coachen, waarbij ik gebruik maak van de GROW-methode stel ik jou in de gelegenheid zelf tot resultaat te komen.

Bij oplossingsgericht coachen ontkoppel ik jouw probleem van de oplossing. Om bij die oplossing te komen stel ik jouw een aantal open vragen. Deze vragen zetten jou aan tot nadenken.

Wat is de betekenis van GROW?

Elke letter in het woord heeft,uiteraard een betekenis. In feite zijn het allemaal vragen die ik aan je ga stellen. Samen komen we tot antwoorden. Deze antwoorden hebben betrekking op de handgrepen die jij nodig hebt om verder te gaan.

G: Goal. Wat is jouw doel? Er zijn factoren of situaties waar jij, je belemmerd in voelt. Om deze te kunnen veranderen moet je eerst voor jezelf weten waar je naar toe wilt. Wat wil jij bereiken? Wanneer speelt jouw blokkade geen rol meer? Wat  kost jouw negatieve energie.

R: Reality. Wat gebeurd er nu precies in de huidige situatie. Spelen overtuigingen een rol? Reageer jij vanuit de ongemakken uit je verleden? Is jouw beeld of gedachte realistisch in de situatie waar je nu in zit?

O: Options. Welke mogelijkheden en opties heb jij om de situatie te veranderen? Heb je al eens iets geprobeerd in het verleden wat werkte? Een mooie vraag bij Options is altijd: Stel een vriend kwam bij jouw met dit zelfde probleem…wat zou je hem dan aanraden?

W: (The) Will to act. Ben je bereid om je eigen oplossingen toe te passen?

Wel de oplossing maar minder aandacht voor het probleem

Natuurlijk gaan we jouw probleem benoemen. En in eerste instantie gaan we zelfs kijken of dit probleem werkelijk zo groot is. Kunnen we het verkleinen? Maar we gaan ons niet richten op verbetering van dit probleem. We gaan onze zinnen zetten op de ‘G’ van goal. Waar wil jij naar toe. Welke stappen moet jij zetten om jouw doel te bereiken.

Mijn doel als coach is om jou van de plek waar je nu bent te brengen naar de plaats waar je wilt zijn.

Durf jij jezelf uit te dagen?

Door bovenstaande methode toe te passen word jij geactiveerd om inzicht te krijgen in jouw probleem. Ik prikkel jou om stil te staan bij de kern van het probleem. Ook doe ik een beroep op jouw vermogen te ontdekken of het probleem kleiner gemaakt kan worden. Door dit te doen spiegel jij eigenlijk jezelf. Hierdoor ontstaat er ruimte om zelf te ontdekken waar mogelijke oplossingen liggen. De laatste vraag is dan altijd of jij jezelf durft uit te dagen om te veranderen. Anders te kijken naar een situatie of oplossingen durft in te zetten. Maar omdat jij ( met een beetje hulp van mij) zelf tot een oplossingsgericht antwoord bent gekomen zul je merken dat je een stuk gemotiveerder bent om deze ook toe te passen.

Ben jij toe aan GROW? En heb jij zin om met mij aan de slag te gaan?

Dan zie ik je graag bij INSIGHT-Coaching.

MoSENSE

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.