Griep

Delen:

Vragen?

G

Koning winter is in het land. Gehuld in een dikke jas, sjaal en handschoenen genoot ik van de mooie witte plaatjes die door de sneeuw tevoorschijn kwamen. Helaas, heb ik deze week , niet alleen maar genoten van de mooie natuur. Hoofdpijn, een rommelende buik en tal van zakdoeken zorgde ervoor dat ik me toch niet helemaal fit voelde. En ik was niet de enige. 1 op de 10 mensen krijgt, in de winter, te maken met griepverschijnselen.


Waardoor ontstaat griep?

Griep wordt veroorzaakt door een virus. Het influenza virus om precies te zijn. Dit virus infecteert jouw luchtwegen en is erg besmettelijk. Niet voor niets heerst er, vrijwel alle winters, een griepepidemie. Het virus komt binnen via jouw luchtwegen en vermenigvuldigt zich razendsnel door jouw lichaam. Het geven van een hand, hoesten en zelfs met elkaar praten kan er al voor zorgen dat jij dit virus overneemt of overdraagt aan een ander.


Wat zijn de symptomen van griep?

Veel mensen verwarren een flinke verkoudheid met de griep. Dat is ook helemaal niet zo vreemd. Als jij maar blijft snotteren en hoesten kun je, je goed beroerd voelen. Ook een fikse verkoudheid kan gepaard gaan met, bijvoorbeeld, koorts en hoofdpijn. Veel symptomen komen overeen. Maar een echte griep kun je herkennen aan de volgende kenmerken:
Hoge koorts die binnen 12 uur kan oplopen tot 39°C of hoger
koude rillingen
bonzende hoofdpijn
keelpijn
spierpijn over het hele lichaam
neusverkoudheid
droge hoest
verminderde eetlust
vermoeid en een slap gevoel.


Wat kan ik doen als ik de griep heb?

Eigenlijk is er, niet heel veel wat je kunt doen tegen de griep. Het beste is om het gewoon uit te zieken. Als jij echt een flinke griep te pakken hebt kun je zeker wel een week uit de running zijn. Natuurlijk neem jij paracetamol. Dit verlaagd de koorts maar vermindert ook de klachten als hoofdpijn en spierpijn. Belangrijk is dat je goed blijft drinken. Heel veel slapen is het beste medicijn.

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.