Een (online)boekenclub, doe je mee? 

Delen:

Vragen?

Lose yourself in a book 

Want het komt erop neer dat het NU wel het moment is om dat weer eens heerlijk te doen! Tot die conclusie kwamen wij in ieder geval. Want tijdens een koffie-uurtje ( op 1,5 meter) afstand bleek dat wij van Mosense allemaal boekenwurmen zijn. En zo begonnen de verhalen en zo ontstond het idee.Want de magie van vertellen maakt nieuwsgierig. Het maakt je opgewonden om dat ene boek te pakken, te kopen of te lenen….

 

Met stip op 1

Eat,pray,love ( Elizabeth Gilbert). 

Wij lazen het allemaal! 

Eten,bidden en beminnen. Een autobiografisch verhaal over Liz. Die ogenschijnlijk alles in het leven heeft. Maar doodongelukkig is. Na haar scheiding besluit Liz op zoek te gaan naar zichzelf. Ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op zoek naar balans en geluk doet ze drie landen aan. In Italië leert ze de Dolce Vita kennen,India leert haar mediteren en in Indonesië ontmoet ze haar grote liefde. De reis die Liz, vooral in haar zelf aflegt wordt prachtig beschreven in het boek. 

 

De boekentip van Monique

de vroedvrouw van Venetië. (Roberta Rich) 

Venetië, 1575 Vroedvrouw Hannah heeft al heel veel baby’s gered met haar geheime kraamtechniek. Op een nacht wordt ze te hulp geroepen door de Graaf van Pandovani. Zijn vrouw en kind dreigen tijdens de bevalling te bezwijken. Het is een gevaarlijk verzoek, want het is Joden bij pauselijk edict verboden christenen medische hulp te verlenen. Hannah stemt toe en vraagt een astronomische bedrag voor haar diensten-met het geld hoopte ze haar man Isaak vrij te kunnen kopen, die op Malta gevangen zit.

 Hannah’s beslissing heeft grote gevolgen. Ze raakt verstrikt in een web van familievetes, verraad en hebzucht. Niet alleen haar eigen leven loopt gevaar, ook van de baby die zonder haar hulp dood geboren zou zijn. De schuwe Hannah komt tot daden die ze niet voor mogelijk had gehouden.

 Maar liefst…

Twee boeken per dag worden er door Dinie uitgelezen! Dan ben je dus echt  wel een gevorderde boekenwurm ;). Een van de boeken die Dinie momenteel leest wil ze graag delen met jullie. 

Nestgeur

Dit boek gaat over verliefd, verloofd, getrouwd en kinderen, vooral de rol van de vrouwen hierin. De verwachtingen die schoonmoeders kunnen hebben voor hun zoon, de tekorten waar ze zelf tegen aan lopen. Het is een projectie van het ouder worden en loslaten. 

Heel confronterend als je iemand wilt verzorgen of zelf verzorgd wordt. Maar mooi en bijzonder omschreven. 

Lars Kepler,Niccie french,Saskia Noort en Esther Verhoef

Het genre literaire thriller. Helemaal verdwijnen in het verhaal en je op de laatste bladzijde laten verrassen door de plotselinge wending. Herken jij dat? Vergeet dan niet deze schrijvers aan je boekenkast toe te voegen! Tot op de laatste letter spannend en verrassend. 

 

Knielen op een bed violen

(Jan Siebelink)

Een aangrijpend en eerlijk boek wat Esther bijna in 1 adem uitgelezen heeft. Opgegroeid in een streng gezin met harde hand van zijn vader probeert de hoofdrolspeler zijn plek te zoeken in de maatschappij. Als hij op volwassen leeftijd denkt in direct contact met god te hebben gestaan begint zijn zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven. Zijn huwelijk en de relatie met zijn twee zoons komen zwaar onder druk te staan als hij het zicht op de werkelijk verliest.  

 

Leen jij je boek of koop jij ze? 

Jolanda leent ze bij de bibliotheek. Moet ook wel want het zou haar een godsvermogen kosten ze allemaal te kopen :). Betekent dat het onmogelijk is om alle titels te benoemen waar ze van ging stralen. Maar Bloemen op zolder was er 1. Een  boek wat haar altijd bijgebleven is. Op dit moment leest ze Panic Room een spannende aanrader. Maar ook Daniella maakte diepe indruk. En iets wat wij allemaal herkende het einde van Turks Fruit kunnen we nog steeds niet lezen zonder een traantje weg te pinken. 

Hou jij wel van een beetje humor? 

Lees dan echt eens de boeken:

*De verwarde Cavia (Paulien Cornelisse)

*De 100 jarige man die uit het raam klom ( Jonas Jonasson)

Wij zijn reuze benieuwd..in welk boek ga jij je verliezen? 

Wij zijn ook super nieuwsgierig…Welk boek raad jij ons aan? 

Mosense
Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.