Driemaal de R

Delen:

Vragen?

Wat enorm veel reacties kregen wij op het blog van vorige week (https://mosense.nl/blog/gewoon-doen). Het bleek bijna een feestje van herkenning. Ik was dus zeker niet de enige die even uitgeblust en chaotisch de eerste week na de vakantie doormaakte. Ik denk stiekem,dat veel van jullie blij waren dat het gewoon even geschreven werd. Omdat het jullie daarmee de ruimte gaf om die herkenning te delen. 

De eerste week zit erop..de kop is eraf! En alhoewel ik nog steeds merk dat er een aantal dagen en momenten zijn dat de lades in mijn hoofd weer volledig overhoop raken merk ik ook dat we gestaag weer iets aan het oppakken zijn wat ons weer rust gaat geven. In dit blog vertel ik je wat ik elke dag inzet om dit vast te houden. 

Florence Nightingale

Werd geboren op 12 mei 1820 in Italië. Ook wel bekend als de dame met de lamp. Florence bezocht zieke en gewonde soldaten s nachts met een klein lantaarntje in haar hand. Gedurende die periode van oorlog had zij een groepje verpleegkundige om zich heen waarmee zij een nieuwe manier van zorg ontwikkelde. Florence Nightingale is de grond stichter van de de 3 R-en. Nog steeds wordt binnen de gezondheidszorg gebruik gemaakt van deze strategie. Maar niet alleen in ziekenhuizen blijken de drie R-en van grote waarde te zijn. Ook in de opvoeding en het runnen van een huishouden blijkt dat deze methode altijd inzetbaar is. 

De R van rust

Ons leven is hectisch,druk en gaat heel snel. Dit wordt in de maatschappij ook van ons verwacht. Als een ware sneltrein razen we door onze bezigheden. Vaak veel te laat en meerdere signalen ontweken komen we tot het besef dat de batterij leeg is. En dan zijn we te laat. Rust is het grote toverwoord. En natuurlijk moeten er op een dag duizend dingen gebeuren, maar als jouw actieve activiteiten niet in balans zijn met de nodige rust die jij moet nemen zal jouw lichaam altijd in de weerstand schieten. Rust is belangrijk voor jouw geest en lijf. Zorg dus dat je,tenminste genoeg uren slaap krijgt. Wist jij dat de REM slaap ervoor zorgt dat jouw volledige lichaam uitrust? Drink overdag toch even dat kopje thee en kom tot bezinning. 

De R van reinheid

Schoon en hygiënisch. En dat betreft natuurlijk jezelf. Goed zorgen voor je lichaam. En dat zie je natuurlijk aan de buitenkant. Zit jouw haar netjes,zijn je tanden gepoetst en heb jij een mooi kleurtje op je,goed verzorgde nagels, dan is dat je eerste indruk. Zeker in de tijden van het corona virus nu, word je ermee doodgegooid. Het wassen van je handen met zeep en desinfectans bijvoorbeeld. Maar ook niezen in je elleboog en 1,5 meter afstand is niet meer weg te denken. Hygiëne is belangrijk om te voorkomen dat je ziek wordt. Vergeet ook niet de binnenkant. Want ook jouw organen en spieren hebben aandacht nodig. Gezonde voeding en genoeg beweging zorgen ervoor dat jij fit en gezond blijft. 

De R van regelmaat

Vaste tijdstippen en routines. En deze vasthouden. En dat doe je niet alleen in je eigen agenda maar ook in die van je huisgenoten. Ga zoveel mogelijk op eenzelfde tijdstip naar bed. Kom op hetzelfde tijdstip uit je bed en probeer zoveel mogelijk routine in je dagelijkse handelingen te houden. Dit zorgt voor structuur en duidelijkheid. En hoe zit het met je leefomgeving? Is deze netjes en ordelijk ?,ook dat helpt je om de rust te bewaren. 

Toe aan opgeruimde lades? 

Merk jij dat het je nog moeite kost het juiste ritme te vinden?Heb jij nog moeite om te structuren? Zet de de drie R-en maar eens in. Ze zijn onlosmakend met elkaar verbonden. En het kost je heus wel even energie, zeker na de hectische periode waar we allemaal uitkomen,om ze vast te houden. Maar als je er eenmaal aan gewend bent zul je merken dat je juist energie over houdt. 

Succes! 

Nog 1 klein dingetje… voor de reinheid kun je gewoon bij ons terecht. Ook door middel van een massage zorg jij ervoor dat jouw lichaam gezond en in conditie blijft. 

MoSENSEMake sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.