Deze vraag stelde jij…

Delen:

Vragen?

Wat is het verschil tussen een bindweefselmassage en een lymfedrainage? 

En daarop hebben wij natuurlijk een antwoord! Want de vraag komt met regelmaat terug in onze mooie praktijk. Vaak wordt er gedacht dat deze twee dezelfde behandeling zijn maar niets is minder waar. We leggen het uit, lees je mee? 

Bindweefselmassage

Een bindweefsel massage richt zich op de diepe weefsels van jouw huid. Deze weefsels bevinden zich tussen jouw opperhuid en spieren. Door het ‘ los trekken’ wordt de doorbloeding geactiveerd en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Alhoewel de grepen stevig zijn en behoorlijk pijnlijk kunnen aanvoelen draagt deze massage bij aan een ontspannen en huidverstevigende werking. Bindweefselmassage worden vaak ingezet bij littekenweefsel,striae of extreme huidverslapping. Ben jij nieuwsgierig welke indicaties er nog meer in aanmerking komen voor een bindweefselmassage ga dan eens naar deze link.

Lymfedrainage

Jouw lymfestelsel is een netwerk van klieren die met elkaar in verbinding staan. Lymfedrainage stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Ook vochtophopingen vinden een snellere afvoer door het stimuleren van jouw lymfe. Door de afvoer van deze gifstoffen vind er een  verebetering plaats van jouw celstofwisseling. Een lymfedrainage wordt uitgevoerd door middel van speciale,zachte druktechnieken. Jij ervaart dus een heel andere aanraking dan bij een massage waarbij de druk wat dieper gaat. 

Stel jouw volgende vraag…

Want denk jij dat een van deze technieken jou kan helpen stel dan eens de volgende vraag aan een van ons: ” Welke behandeling slaat het beste aan bij mijn klachten? “. Op elke vraag heeft Mosense namelijk een antwoord, voor elke vraag is er ook altijd een behandeling die wij kunnen inzetten. 

Mosense

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.