De V van voeding

Delen:

Vragen?

V =Voeding. Iets wat we allemaal, elke dag tot ons nemen. In voeding zitten de bouwstenen voor jouw lichaam. Door goede en gezonde voeding te eten, zorg jij ervoor dat jij optimaal kan functioneren. Het is een veelbesproken onderwerp. En juist, daarom is het zo lastig om te bepalen wanneer jij nu gezond bezig bent.


Wat past bij jou?

Iedereen weet wel iets over eten. En elke deskundige heeft een eigen aanpak en overtuiging. Er bestaan wel duizenden diëten en zelfs over gezond en ongezond is niet iedereen het altijd eens. En daar sta jij dan, met de motivatie om gezonder te gaan eten, tussen Door de bomen zie jij het bos niet meer en je hebt geen idee waar je moet beginnen. Dat snappen wij, want het valt echt niet mee om tussen al de goedbedoelde adviezen, vertrouwen te krijgen, dat jij het juiste doet. Begin daarom, bij jezelf. Elk lichaam heeft namelijk iets anders nodig om goed te kunnen functioneren. Gelukkig zijn er wel een aantal richtlijnen die jij als basis kunt gebruiken om te starten.


De schijf van 5

Deze term kennen we bijna allemaal. De schijf van 5 is een hulpmiddel waarmee jij kunt zien en bepalen of je gezond eet. We noemen hem de schijf van 5 omdat er door middel van 5 verschillende vakken verteld wordt hoe jij verantwoordt kunt eten. Elke schijf geeft je inzicht en adviezen over verschillende mogelijkheden. Dat is fijn, want dat betekend dat je enige vrijheid hebt om te kiezen. Dat maakt het volhouden van je nieuwe eetgewoonte makkelijker. Want als jij kunt eten wat je lekker ( of het lekkerst) vind zul je ook minder het idee hebben dat je moet afzien. Er zijn wel een aantal regeltjes waar je aan moet voldoen. 5 om precies te zijn. En het zal je niet verbazen dat elke schijf dus een eigen regel kent. Deze regels zorgen ervoor dat jij heel bewust omgaat met wat je eet en drinkt.


Kijk maar eens op de  link.
Hij brengt je naar een overzichtelijke site die jouw alles verteld en uitlegt over de schijf van 5. Je zou dus meteen kunnen beginnen! Keer je nog wel even terug naar dit blog? We geven je namelijk een slimme tip om nog makkelijker je nieuwe eetpatroon vol te houden.


Eetwissels

Alle begin is moeilijk en daarom, is het beter om het stapje voor stapje te doen. Ook bij een verandering van je eetpatroon, is dat goed te doen. Stapje voor stapje veranderen noemen we ook wel een eetwissel. En dit betekent niet meer dan, dat jij er op bepaalde eetmomenten voor kiest om een kleine verandering aan te brengen. En deze wissels bepaal jij zelf. Je kunt er, bijvoorbeeld, voor kiezen om van groot naar klein naar klein te gaan. Lig jij lekker op de bank te netflixen en eet jij daar graag een bakje chips bij? Maak dan eens de wissel om een kleiner bakje te vullen. Nog gezonder: pak in plaats van chips, nootjes. Van groot naar klein en van ongezond naar gezond(er). Verander vlees is, in vis. Eet eens bruin in plaats van wit brood. En wist jij dat er in een snicker 90 calorieën zitten, maar in een appel ook? Heb jij, er dan ook al eens over nagedacht, of jouw lichaam blij wordt van de voedingsstoffen in een snicker of die van in een appel? Bewust bezig zijn met wat je eet is dus erg belangrijk. Met eetwissels zorg jij ervoor, dat je in kleine stapjes je eetpatroon verandert. Het resultaat is dat jij gezonder en fitter door het leven gaat. Omdat jij zelf bepaald welke wissel jij aanpakt en je dit per dag kunt doen wordt het een stuk gemakkelijker om het vol te houden.

Deze link gaat je helpen om het toe te passen.


Natuurlijk…

Helpen we jou bij MoSENSE deze week op weg. Er staat voor jou namelijk elke dag een gezonde en verantwoorde smooty klaar. De ingrediënten halen wij natuurlijk uit de schijf van 5!

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.