De Roos

Delen:

Vragen?

Huh ga je het nu over Rozen hebben? Yep! Want Mosense is soms een beetje eigenzinnig. En dus hebben we het niet over waar iedereen het over heeft maar schrijf ik over de Roos. En,geloof me er is genoeg te vertellen over deze symbolische bloem…

Het ontstaan

Rozen staan in veel westerse culturen voor liefde, schoonheid, passie en romantiek. Van oorsprong staat de roos symbool voor de Godin van de Liefde. Zo ook bij de Grieken, die hun Godin van de Liefde Aphrodite noemden.Het verhaal gaat over de liefde tussen Aphrodite en Adonis.Deze kreeg een nogal tragische wending omdat Adonis gewond raakte en Aphrodite hem, helaas tevergeefs, probeerde te redden. Tijdens deze reddingsactie haalde Aphrodite zichzelf lelijk open aan een struik rozendoorns. Het bloed wat ze hierdoor verloor kleurde de Witte Rozen Rood. Volgens het verhaal zou vanaf dat moment de Rode Roos zijn ontstaan, die de eeuwige liefde symboliseert. 

De kleur van een roos

Wist jij dat de bloem van een Roos bestaat uit een groot aantal hartvormige blaadjes. Was jou dat al eens opgevallen? Je moet maar eens goed kijken. Het is namelijk niet het eerste wat je ziet, omdat de meeste blaadjes niet in zijn geheel te zien zijn. Deze hartvormige blaadjes bevestigen nog eens extra dat een Roos altijd met liefde wordt gegeven. Maar die uiting van liefde kent verschillende betekenissen. En dat zit hem in de kleur van de Roos.

Rode Roos: Ik hou van je

Witte Roos: Vertrouw me

Witte en een Rode samen: Eenheid. 

Gele Roos: Kies voor mij

Roze Roos: Mijn hart behoort aan jou

Groene Roos: Blijdschap

Oranje Roos: Vrolijkheid

En dan hebben we ook nog de Zwarte Roos. Zwart is een donkere kleur en voorspelt vaak niets goeds. Zo ook in de betekenis van deze bloem. Krijg jij een Zwarte Roos dan zegt dit waarschijnlijk dat je relatie uit is. Een Zwarte Roos staat symbool voor afscheid. 

Hoeveel rozen geef jij? 

Op jouw huwelijksdag krijg je altijd precies het aantal Rozen in jaren dat je getrouwd bent.  Deze Rozen zet jij dan dan in een mooie vaas en meestal zijn ze Rood.  Wist jij, dat zelfs het aantal Rozen wat jij geeft een betekenis heeft? Kreeg jij ooit 108 Rozen in 1 boeket? Ik hoop dat jij deze niet alleen in een mooie vaas hebt gezet maar ook JA hebt gezegd. 108 mooie Rode Rozen zijn namelijk een huwelijksaanzoek. Krijg jij een mooi boeket bloemen met daarin 1 Roos in het midden? Dan laat deze persoon weten dat hij of zij nog steeds veel liefde voor jou voelt. En zo zijn er nog veel meer betekenissen die schuilgaan achter het aantal Rozen ( en de kleur dus) die jij krijgt. 

Kijk maar eens op deze link.

Ons eigen bosje rozen

Want we zien jullie, tijdelijk even niet. Betekent niet dat wij niet aan jullie denken. Wij stellen dus een mooie bos Rozen samen voor jouw: Een kleurrijke bos met Witte,Oranje en Groene Rozen! Natuurlijk zit er in het midden, van dit wonderschone boeket een mooie Rode Roos :). Het zijn er 12. Want 12 Rozen betekenen Dank je wel! Dank jullie wel voor het vertrouwen.

Hopelijk zien we elkaar weer snel! 

 

Mosense ,

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.