De geur van…

Delen:

Vragen?

 

Verse groentesoep. Ik vind dat lekker ruiken. Het herinnert mij aan mijn oma. Elke zondag, als we daar waren, stond er een pan met verse groentesoep op het fornuis. De geur van erwtensoep vind ik, daarin tegen, stinken. Ik ben er eens zo ziek van geworden dat ik het niet meer lust. Mijn mannen eten het graag. En nog steeds als ik het ruik voel ik me zoals ik me toen voelde.

Geuren…ze wekken vaak een bepaalde emotie op die je herinnert aan een situatie, persoon of gelegenheid.

Wat gebeurd er nu precies als je een bepaalde geur ruikt?

Om te ruiken hebben we onze neus nodig. Je snuift een geur op. Je doet dit met je reukorgaan wat zich bovenin je neus bevind. Het geurtje wat je ruikt geeft geurmoleculen af. Deze worden door jouw neusholte opgesnoven en binden zich met zintuigcellen. Deze zintuigcellen geven dan weer een reactie naar jouw hersenen. Als deze reactie is aangekomen wordt er aan dit geurtje een betekenis gegeven. Dat kunnen herinneringen zijn maar ook waarschuwingen. Denk maar eens aan de geur van bedorven vlees of brand. Er zitten ongeveer duizend zintuigcellen in jouw neus. Zij zorgen ervoor dat jouw hersenen in staat zijn om meer dan tienduizend geuren waar te nemen.

Geuren zijn bepalend voor een mens

De geur in een ruimte, de geur van een persoon ze hebben allemaal invloed op hoe jij, je voelt. Als iets een hele fijne,lekkere geur heeft dan ben jij, je bewust van wat je ruikt. En als jij ruikt dat het eten verbrand, ga je actie ondernemen. Maar veelal hebben geuren in jouw omgeving onbewust invloed op jouw stemming, gevoel van geborgen-en veiligheid en of jij, je prettig voelt in de omgeving.

Opwekken

Het is dus mogelijk om door het gebruik van geuren een gevoel op te wekken. Denk maar eens aan lavendel. Dit geurtje word vaak gebruikt om stress te verlagen. Het wekt een gevoel van ontspanning op. Vanille geeft het signaal aan jouw hersenen dat jij, je prettig en aangenaam mag voelen. Wil jij, je gelukkig voelen? Steek dan eens een citrus kaarsje aan.

Mosense tovert met geuren.

Volledige ontspanning die je naar een innerlijke rust brengt. Door het gebruik van 8 verschillende aromatische oliën laten wij jouw lichaam stap voor stap de wonderen van geuren ervaren. Wij nemen je mee op reis. Door de werking van deze geuren en de prikkelingen van jouw zintuigcellen ervaar jij een diepe ontspanning. Langzaam geven we je de ruimte om los te laten. De intense strijkingen zorgen ervoor dat jouw spanningen worden weggehaald. Na de beleving van deze diepe, innerlijke rust voeren wij je vriendelijk en zacht terug naar jouw kracht en energie.

MoSENSE Aromamassage 8 olien. Dinie Warnders Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.