De energie komt uit je oren

Delen:

Vragen?

 

Want wist jij dat je met je oren meer kan doen dan alleen maar luisteren? Echt waar! In je oor komen namelijk vele zenuwen samen die in verbinding staan met een heleboel van jouw lichaamsdelen en organen. Het masseren van jouw oren kan er voor zorgen dat jij je fitter en energieker voelt. 5 minuutjes de tijd nemen om je oorlellen te masseren geeft je een enorme boost en zorgt er zelfs voor dat jij positiever in het leven staat. En natuurlijk gaan wij, in dit blog, vertellen wat er dan allemaal in je oor verborgen zit. Nog leuker is, dat wij je gaan beschrijven hoe jij zelf je oor ( of dat van je partner of je kinderen) kunt stimuleren en masseren.

Kijk eens in de spiegel

De vorm, de grote en de plaats waar jouw oor zit vertellen je van alles over jou. Natuurlijk keek ik zelf ook even in de spiegel. Verbazingwekkend wat ik allemaal te weten kwam. Omdat mijn oor, precies in het midden van mijn wenkbrauw en neus zit, weet ik dat mijn ontwikkeling evenwichtig verloopt. Ik ben dus geen laatbloeier maar ook geen hardloper. Mijn linkeroor is wat spitsig wat verteld dat ik een beetje eigenzinnig kan zijn. Omdat mijn rechteroor een ronde vorm heeft staat daar tegenover, dat ik erg goedaardig ben. Mijn oren zijn niet al te groot en dat verraad mijn doorzettingsvermogen en harde werk. Heb jij wel grote oren? Dan ben jij een gezellig mens. Een obstakel is dan wel, dat jij wat gemakzuchtig ben aangelegd.

Rode oortjes of flinterdun?

Goed kijken naar je oren kan je ook veel vertellen over je gezondheid. In je oren komen dus veel zenuwcellen samen. Deze hebben allemaal een verbinding met een van je organen. In je oren schuilt een groot gedeelte van jouw levensenergie. Zijn jouw oorschelpen dun of bijna doorzichtig kan dit wijzen op een vitamine tekort. Flinterdunne oorlelletjes? Let dan eens op je calcium inname. Heb jij last van hoofdpijn, vind je het moeilijk je langdurig te concentreren? Dan heb jij wellicht vaak rode oren. Ook een disfunctie van je nieren kan de oren rood doen kleuren. Ook las ik dat mensen met vierkante oren ( ik heb ze nog nooit gezien maar ga hier zeker op letten) goed kunnen leren. Check dus even de oren van je puber. Zijn ze namelijk groot en vierkant dan heeft jouw spruit waarschijnlijk wel wat extra motivatie nodig. Hij kan het dan namelijk wel maar gemakzucht dient de mens ;).

Wat brengt een oormassage mij?

Uitgekeken naar je oor? Dan is het nu tijd om eens te vertellen waarom een oormassage nu zo goed is. We beginnen met iets leuks. Wist jij, dat er in je oren een erogene zone zit? Het is dus super spannend om eens aan het oor van je partner te knabbelen. Niet alleen raakt hij relaxed, hij krijgt er waarschijnlijk ook rode oortjes van. En dan bedoel ik niet de rode oren zoals hierboven word omschreven ;).

Andere redenen om jouw oor eens aandacht te geven:

Het verminderd stress: een oormassage ontspant je hele lichaam. Verder zorgt het ervoor dat er ruimte en ontspanning komt in jouw drukke en volle hoofd.

Verminderd vermoeidheid: omdat je bloed en energiecirculatie verbeterd door de massage krijgt jouw lichaam een flinke oppepper waardoor jij,je fitter gaat voelen.

Psychische en emotionele balans: Omdat er in je oren een groot aantal reflexpunten zitten worden deze door de aanraking gestimuleerd in evenwicht te raken.

Verlichting van pijn: Een massage aan het oor activeert het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam.

Zoals beloofd;

Leggen wij je een ontspannen oormassage uit:

  • Wrijf je handen warm en leg ze op je oren

  • Vouw voorzichtig je beide oren dubbel

  • Trek zachtjes aan je oorlellen

  • Masseer je oren met je duim en wijsvinger over de gehele schelp van boven naar beneden

  • Masseer achter je oren( schedel)

  • Maak kommetjes van je handen en leg deze om je oren. Haal een aantal malen diep in en uit adem

  • En tot slot…

Ervaar dat jouw oren aangenaam warm zijn geworden en dat jij een ontspannen en rustig gevoel hebt. Ben je bewust van je oren en besef dat ze erg belangrijk zijn!

MoSENSE 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.