De blaadjes vallen maar jij voelt je dit jaar top

Delen:

Vragen?

De dagen worden korter, buiten is het eerder donker , het groen verdwijnt en de blaadjes dwarrelen van de bomen. De herfst dient zich aan. En alhoewel dit seizoen de mooiste kleurenprachten aan vallende blaadjes laat zien is het voor veel mensen ook een periode waarin ze zich wat neerslachtig voelen.Maar dit jaar hoor jij daar niet bij.  Wij helpen je in dit blog anders te kijken naar dit seizoen. We geven je praktische maar vooral simpele handgrepen om je mindset op te vrolijken. 

Een andere blik op

afscheid nemen van de zomer. Want dat is eigenlijk wat we doen. Afscheid nemen van de zomerzon, de vitamine D en het leven buiten. Het vallen van de blaadjes maakt ons wat weemoedig, verdrietig en down. Maar er is fijn nieuws want als jij deze periode anders aan durft te vliegen kan het zomaar je favoriete seizoen worden. Niet voor niets laat de boom haar bladeren namelijk los. Loslaten het klinkt ook best een beetje zwaar. Behalve als jij hier anders naar durft te kijken. Want wat jij eigenlijk los laat is de drukte, de prikkels en de verleidingen van de zomer. Een goed gewortelde boom laat haar mooie bladeren vallen om ruimte te maken uit te rusten. De levensenergie weer in balans te brengen en op te laden voor de eerste zonnestralen. 

Help je geluksgevoel een handje

En dat doe je door deze slimme tips. Want het hoeft echt allemaal niet zo zwaar te voelen. Als het jouw is gelukt om je gedachtegoed te draaien dan hou je dat gewoon super gemakkelijk vast door onderstaande tips. 

Ga naar buiten

Desnoods met een paraplu. En die waterlaarzen zijn bij uitstek gemaakt om eens heerlijk in de plassen te stampen. Naar buiten gaan stimuleert de aanmaak van endorfine. En van endorfine word je hartstikke gelukkig. Aardige bijkomstigheid is, dat ook al zie je de zon niet buiten doe jij vitamine D op. Dit stofje zorgt ervoor dat er geen grijze wolk over jouw humor drijft. 

Lachen

Wist je dat je gezichtsuitdrukking je stemming beïnvloedt. Een lach zou de bloedstroom naar de hersenen verkoelen en een koel brein zorgt voor een vrolijke stemming. Dus ook al is er niks te lachen…Smile! Want dan zorgt jouw brein ervoor dat er vanzelf redenen genoeg zijn om eens lekker in de schaterlach te schieten. 

Eet (te)veel chocolade

Niet voor niets bewaarde we deze tip als allerlaatst. Want dit is toch de reden om vanaf nu van de herfst te gaan houden! Chocolade bevat een stofje wat ons oppept. Dit stofje noemen we amfetamine. En heel eerlijk het werkt tijdelijk. Daar kun je dan weer down van worden maar dat raden wij niet aan….we raden je gewoon nog een stukje aan ;). 

Mosense Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.