Cupping

Delen:

Vragen?

 

 

Dat is mijn rug op de foto. Hij werd gemaakt tijdens de behandeling die ik onderging. En ik moet eerlijk zeggen dat ik blij was, dat ik de foto pas achteraf gezien heb. Want, ben nou eerlijk, het ziet er toch best wel een beetje spannend en pijnlijk uit. Maar uit ervaring kan ik je vertellen dat het een pijnloze, diepe en doeltreffende behandeling is! Cupping, zo heet het en in dit blog vertellen we er graag wat meer over.

Een eeuwenoude geneeswijze

 

De oudste verwijzingen naar het gebruik van Cupping zijn afkomstig uit China. Volgens de Chinese geneeskunde stimuleert Cupping de bloedcirculatie en heft blokkades van de chi ( energiebanen) op. Men maakte in die tijd gebruik van uitgeholde horens van dieren, iets later werden deze vervangen door kommetjes van bamboe. Tegenwoordig maken we gebruik van glazen of plastic kommetjes.

 

Wat gebeurd er precies

 

De basis van Cupping is het vacuüm optrekken van de huid. Dit wordt gedaan door middel van kopjes/kommetjes (vandaar ook de naam Cupping). Deze kommetjes worden meestal eerst warm gemaakt. Dit doen we door watjes te deppen in alcohol, hierna worden ze verhit. Het verhitte watje wordt vervolgens een tijdje in het kommetje gehouden. Als deze op temperatuur is worden ze op jouw rug geplaatst. Door de verhitting trekken deze plaatsen op jouw lichaam vacuüm. Kijk maar eens goed naar de foto bij dit blog. De huid van mijn rug is helemaal omhoog getrokken. Juist door het vacuüm trekken van de huid, ontstaat er een diepe werking op jouw spier. Enige tijd blijven de kommetjes op jouw lichaam zitten. En hoe pijnlijk het er ook uitziet op de foto, je voelt er echt niets van. De Cupping kommetjes kunnen ook gebruikt worden tijdens de massage. Meestal worden deze dan niet verhit. Door het gebruik van massageolie laten wij dan de kommetjes over jouw lichaam glijden. Op deze manier wordt er een groot oppervlak meegenomen. Ook hierbij wordt er vacuüm gezogen waardoor er opnieuw een diepere werking op de spier wordt toegepast.

 

Heb jij last van:

 

  • Rugklachten
  • Nek- en schouderklachten
  • Stress gerelateerde klachten
  • Sportblessures
  • Hoofdpijn

 

Dan is het zeker eens de moeite waard een Cupping behandeling te ondergaan. Vooral bij de spier- en gewrichtsklachten is het effect snel merkbaar. Cupping is een diepe massage waarbij jouw spieren en je huid soepel gemaakt worden. Hierdoor worden verklevingen opgeheven en wordt jouw doorbloeding gestimuleerd.

 

Kan dat ook bij MoSENSE?

Jazeker!

Sinds kort kun je ook bij MoSENSE terecht voor een Cupping behandeling. Dus herken jij je in bovenstaande klachten of heb jij klachten en vraag jij je af, of deze behandeling je zou kunnen helpen? Neem dan gerust eens contact met ons op.

MoSENSE

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.