Cadeautje voor je kind

Delen:

Vragen?

 
 
 
 
Is jouw kind extreem druk of juist veel moe? Heeft het last van buikpijn zonder medische reden? Moeite met concentreren of snel boos? Misschien vind je kind het  lastig om de prikkels te verwerken waar hij of zij de hele dag mee te maken krijgt.
We hebben het allemaal druk tegenwoordig en dat geldt ook voor onze kinderen. School, hobby- en sportclubjes ,sociale contacten en vlak social media niet uit. Ook kinderen hebben te maken met een hoge prestatiedruk. Kinderen staan erg open voor hun omgeving. Hierdoor komen bijna alle prikkels binnen en dit kan voor sommige kinderen best overweldigend zijn. Zeker als jouw kind moeite heeft om deze prikkels op de juiste manier te verwerken. Bij kinderen verloopt de verwerking van prikkels anders als bij volwassenen. Het gaat wat trager en de hersenen zijn druk aan het leren met welke prikkels iets moet gebeuren en met welke niet. Daarom is het voor kinderen lastiger deze prikkels op een goede manier te filteren. Het hoofd raakt overvol en je kind raakt gestrest.

Welke klachten kunnen stress aangeven

 
Elk kind reageert anders op stress. Kinderen die stress ervaren kunnen zowel fysieke als lichamelijke klachten laten zien. Veel voorkomende klachten zijn:
*Onrustig/druk
*Snel boos/agressief
*Oververmoeid
*Moeilijk in slaap komen
*Buikpijn
*Veel dromen
*Hoofdpijn
*Niet veel honger
*Moeite met concentreren
*Snel/veel huilen
 
Vaak hebben kinderen moeite met het aangeven van hun eigen grens. Ze vinden het lastig om in woorden uit te leggen wat ze voelen of denken. De klachten uit het rijtje kunnen dus signalen zijn dat je kind het eigenlijk te druk heeft. Misschien is het zelfs (even) allemaal teveel. Zoek samen met je zoon of dochter een manier om te ontladen. Waar raakt je kind weer ontspannen van?

Een cadeautje voor je kind

 
De zomervakantie nadert en de sport- en hobbyclubjes sluiten het seizoen weer af. De meeste ouders zullen herkennen dat het goed is dat er rust komt. Tijd voor leuke dingen en even niets moeten. Hoe kan je kind nu echt ontspannen, de drukke schoolperiode afsluiten? Met een massage! Ook kinderen genieten van een massage. Voor je kind misschien nieuw en even wennen, maar de spanning en stress vermindert echt. Er komt een geluksgevoel voor in de plaats dat een boost geeft aan het zelfvertrouwen. En supercadeau om te vakantie mee te beginnen toch?
Ook in het nieuwe schooljaar
Ook tijdens de schoolperiode kan een massage helpend zijn. Spanningen krijgen minder grip, opgebouwde spanningen nemen af. Lichamelijke klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Na een massage slapen de kinderen makkelijker in. Overdag heeft het weer een positieve invloed op de concentratie. Omdat de kinderen minder snel zijn afgeleid merk je dit aan de schoolprestaties. Een ontspannen en relaxed cadeautje dus met een heleboel voordelen. Dat verdient jouw kind toch ook!
Zou jij weleens willen weten of een massage iets voor jouw zoon of dochter is? Neem dan gerust contact op. Dan kan door even te bellen naar 06-53383882 of stuur een mailtje naar info@mosense.nl
Een  massage kan al vanaf 4 jaar maar ook je puber is van harte welkom.
Weet jij al helemaal zeker dat jouw zoon of dochter van dit ontspannen cadeautje blij wordt dan kun je heel gemakkelijk een afspraak inplannen op https://mosense.nl/maak-online-een-massage-afspraak.
 
 
 
 
 
 
 
 
c
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
c
 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.