Burn-out, en dan?

Delen:

Vragen?

 
Ik knipperde met mijn ogen. Daardoor, werd ik me ineens weer bewust van de ruimte om me heen. Mijn blik was waterig en troebel. Verschrikt keek ik naar de klok. Over een kwartier kwamen de kinderen al thuis. Ik had de hele dag niets gedaan. Het was me weer overkomen. Opnieuw had ik uren voor me uit gestaard en kon ik alleen maar huilen.
In die periode kwam er niks uit mijn handen. Alles, zelfs de kleinste of simpelste activiteit, voelde als teveel. Mijn lichaam was totaal opgebrand. Ik zat voortduren in een achtbaan van emoties. s’Nachts kon ik vaak niet slapen. Ik viel kilo’s af en om het minste of geringste barstte ik in huilen uit. Mijn gedachten waren constant aan het malen en werden ook steeds depressiever. Ik vocht ertegen, maar het lukte me niet om de draad weer op te pakken. Uiteindelijk kwam ik bij de huisarts terecht, die mij vertelde dat ik een burn-out had. Het heeft me maanden gekost deze diagnose te accepteren. Ik burn-out? Ik kon altijd alles aan, niks was teveel. Mijn leven was een sneltrein. Maar de sneltrein maakte plaats voor een stoptrein en zelfs die stoptrein stond een hele periode stil. Nu, bijna 5 jaar later, weet ik dat die stoptrein in onderhoud stond. In onderhoud om mijn lichaam en geest te herstellen. Hij stond stil, om mij de ruimte en de tijd te geven, eens om me heen te kijken en me te realiseren wat ik aan het doen was.

Herstellen. Ze zeggen het zo makkelijk

 
Burn-out is een uitputtingsreactie van lichaam en geest op een (jaren)lange blootstelling aan stress. In mijn geval kwam de stress voort uit zowel mijn werk als mijn privé. Ik hield veel ballen hoog. Op mijn werk had ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ik viel op beide vlakken uit. Een tijd probeerde ik er zelf weer boven op te komen, maar het ging van kwaad tot erger. Uiteindelijk werd ik doorverwezen naar de GGZE. Door middel van gesprekken kreeg ik inzichten. Deze inzichten hielpen me ontdekken waar ik verandering moest aanbrengen. Maar het lukte me niet om die verandering ook door te voeren. Zoals ontspanning zoeken om tot rust te komen en af en toe eens een plekje voor mezelf in te nemen .Als je dat nooit gedaan hebt, is het lastig zoeken naar hoe je dat moet doen. Daarbij kwam dat ik niet eens de energie had, om een ontspannende activiteit uit te voeren. De constante gedachtestroom zorgde dat ik geen rust kon vinden. Ik stond als ware stil in mijn proces van herstel. Tot ik in contact kwam met Monique. Monique Tenback, van MoSense.

Bindweefselmassage: ruimte in je lichaam

 
Monique stelde voor om eens bij haar op de behandeltafel te komen liggen. Door middel van bindweefselmassage wilde ze proberen blokkades op te heffen. Bindweefselmassage is een diepe en intensieve massage. Hierbij wordt de laag tussen de spieren en de huid gemasseerd, zodat er weer ruimte tussen de spieren en de huid ontstaat. Die ruimte ontstaat doordat tijdens de massage de huid op en rondom de wervelkolom als het ware wordt opgepakt. Hierdoor komt de bloedsomloop weer op gang en wordt de afvoer van afvalstoffen in werking gezet. Wanneer die afvalstoffen niet afgevoerd worden, onstaan als het ware lichamelijke blokkades. Door de bindweefselmassage worden die blokkades dus opgeheven. Alles kan weer stromen. Dat deed het niet meer. Door stress en spanning zat alles vast. De eerste keren dat ik hiervoor bij Monique op tafel lag moest ik echt even op mijn tanden bijten. Maar het effect was al vrij snel voelbaar. Er kwam ruimte. Dat voelde ik niet alleen in mijn lijf, maar ook in mijn hoofd. Bij Monique op tafel ontstonden er weer ideeën om mijn leven op te pakken. Je zult vast wel eens ergens gehoord hebben, dat door een massage de stofjes endorfine ( gelukshormoon) en oxytocine ( knuffelhormoon) worden aangemaakt. Deze stoffen verminderen stress en verhogen het geluksgevoel. En dat is echt zo! Ik voelde me na de massage steeds energieker worden en rustiger tegelijk. De wereld kleurde mooier en het lukte me nieuwe plannen te maken, en doelen te stellen. Stapje voor stapje, of eigenlijk massage na massage, kwam ik weer in balans. Het was voor mij de aanleiding om uiteindelijk mijn werk in de zorg achter me te laten en een massageopleiding te gaan volgen. Bij Monique.

Gewoon doen

 
Als jij je herkent in dit blog, en je bent ook klaar met hoe je je voelt, dan hoef je maar één ding te doen: bellen naar  Monique 06-53383882 om te ervaren wat massage voor je kan doen .Een massage is in ieder geval een moment van ontspanning, en dat is altijd goed als je op of bijna op bent. Een afspraak maken kan ook gemakkelijk online op https://mosense.nl/maak-online-een-massage-afspraak.
Gewoon een keertje proberen? We staan voor je klaar.
 
 
 
 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.