Brainspotting, wie heeft er baat bij?

Delen:

Vragen?

We schreven in ons vorig blog al over brainspotting. Heb jij dat gemist maar ben je wel nieuwsgierig? Ga dan eerst naar de volgende link: https://mosense.nl/geen-categorie/brainspotting . Heeft dit blog je getriggerd of aan het denken gezet? Vandaag leggen wij je uit voor wie deze behandeling zinvol kan zijn.


Van jong tot oud(er)

Brainspotting is niet aan leeftijd gerelateerd. Heb jij een zoon/dochter die de prikkels in de klas maar moeilijk kan verwerken? Of herken jij, je in je puber die faalangst heeft? Dan ontstaan daar blokkades waar jouw kind last van kan hebben. Maar ook, jij, als volwassene kan trauma’s opgelopen hebben in het verleden. En dat wil helemaal niet zeggen dat er hele erge dingen gebeurd zijn. We spreken al van een trauma als je, bijvoorbeeld, in het verleden 3 penalty’s hebt gemist. Hierdoor ontstaan er in jouw hersenen bepaalde gedachte over de penalty die jij, nu, moet nemen. Zij vertellen jou dat de bal er vast niet in gaat omdat jij nu eenmaal geen penalty’s kunt nemen. Denk maar aan de pogingen die je eerder hebt gedaan. Omdat jij vast houdt aan die gedachte, en daar een overtuiging van gemaakt hebt, loop jij onzeker richting de stip. Is jouw hoofd een chaos van al het werk dat je nog moet doen? Voel jij je lusteloos? Ben je verdrietig of blijf jij boos over, die ene situatie? Dan kan brainspotting positieve effecten hebben.


Laag drempelig

Niet voor iedereen is praten altijd makkelijk. Wat brainspotting zo uniek maakt, is dat jij, niet hoeft te praten. De behandeling richt zich op een punt waar jij naar kijkt. Dat gebeurt automatisch. Jouw ogen draaien een bepaalde kant uit, op het moment dat jij aan een lastige of vervelende situatie denkt. Door die focus vast te houden, gebeurd er iets in jouw hersenen. In feite, herstellen zij de ‘aangedane’ gedachte waardoor, er een positieve gedachte kan ontstaan. Het resultaat is, dat jij met meer zelfvertrouwen aan jouw penalty begint. Jouw hersenen hebben ruimte gemaakt voor een nieuw succes. Maar het zorgt ook, voor orde in je hoofd. En als jij, na de behandeling(en) terug denkt aan een verdrietige situatie zul je merken dat jouw emoties daarin niet meer de overhand hebben.


Wat allemaal nog meer?

  • Burn-out
  • Faalangst
  • Verlies
  • Trauma’s verwerken
  • Onzekerheden
  • Prikkelverwerking
  • Druk hoofd
    En zo kunnen we echt nog wel even door gaan. Deze behandeling kan zeer effectief ingezet worden om een groot aantal trauma’s en blokkades te verwerken en op te heven. Loop jij ergens vast en staat deze gebeurtenis niet, hierboven, omschreven? Laat je dan gerust eens informeren. Wellicht is brainspotting toch zinvol.

Let wel

Je moet wel even doorzetten. Vaak zijn er meerdere sessies nodig voor een gewenst resultaat. In een aantal gevallen zal het goed zijn, de behandeling, te combineren met specialistische hulp. Dit gebeurd altijd in overleg.
Bij moSENSE maken we gebruik van een mooie, rustgevende ruimte. De behandelingen worden uitgevoerd door Monique. Mocht jij dus vragen of interesse hebben neem dan contact op met:
Monique Tenback: 06-53383882

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.