Brainspotting; Cliënten vertellen

Delen:

Vragen?

De afgelopen weken heb jij kunnen lezen wat brainspotting precies is. Ook schreven wij, in een blog, voor wie brainspotting helpend zou kunnen zijn. Wellicht ben jij al helemaal overtuigd. Dat is goed dit blog is dan een mooie toevoeging. Maar zeker als jij nog twijfelt, moet je even verder lezen. Want wij kunnen er van alles over vertellen en schrijven maar de beste recensies en succesverhalen komen van de cliënten die jullie al voor gingen. We legden ze dus een aantal vragen voor. De antwoorden, op deze vragen, willen wij graag met jullie delen:


Welke vragen stelden wij?

• Kun jij kort uitleggen wat je tijdens de brainspot behandeling graag aan wilde pakken.
• Wat gebeurde er met je tijdens de behandeling?
• Hoe voelde jij je na de behandeling?
• Hoeveel behandelingen heb je nodig gehad voor het gewenste resultaat?

Ervaringen delen:

3 van onze cliënten gaven antwoord op deze bovenstaande vragen.


Mevrouw 1 verteld:
Om eerlijk te zijn, was ik een beetje sceptisch voordat ik aan mijn eerste brainspottingsessie begon. Het klonk wat zweverig, maar na wat speurwerk op internet bleek dat de methode toch wereldwijd flink wat resultaten opleverde, waaronder in de topsportwereld. Vol goede moed (en toch een beetje zenuwachtig) nam ik plaats in de stoel om mijn service met tennis ‘onder handen te nemen’. Sinds een paar maanden kreeg ik die op spannende momenten in de wedstrijd namelijk niet meer in het servicevak, maar ver daarbuiten.
Monique vroeg me om haar pointer met mijn ogen te volgen. Deze bewoog ze vervolgens van links naar rechts, van boven naar beneden en weer terug. Op een bepaald punt merkte ik dat mijn ogen hele sterke reflexen vertoonden en als het ware begonnen te trillen. Vervolgens kwam ik in een achtbaan van gevoelens terecht: van zachtjes huilen tot hardop lachen en alles wat daartussen zit. Op een gegeven moment viel ik zelfs bijna in slaap, maar ook dat was okay. Na ruim een uur haalde Monique me weer naar het hier en nu.
Na de sessie was ik vooral moe, maar op de een of andere manier wel voldaan. Dat gevoelde duurde zeker wel een paar dagen. De hamvraag is natuurlijk hoe het nu met mijn service gaat? Nee, dat zijn nog steeds geen vier aces op een rij en zo nu en dan gaat het nog echt wel mis, maar niet meer zo vaak als anders. En als het wel een keer misgaat, kan ik me makkelijker herstellen. Hoe het kan, dat snap ik nog steeds niet, maar wel dat ik er superblij mee ben!


Ook Mevrouw 2 deelt graag haar verhaal:
In mijn privé situatie speelde er op het moment van de sessie een aantal dingen. Hierdoor voelde ik me een beetje uit balans. Ik werd er onrustig van. Ik was op zoek naar wat rust, om op deze manier een aantal zaken te kunnen ordenen voor mezelf.
Tijdens de sessie moest ik dus naar een bepaald punt kijken en mijn gevoel terug halen. Kreeg daar een enorme dut van en zou zo in slaap zijn gevallen.
Het is volgens mij de bedoeling dat je probeert alles op een rijtje te krijgen voor jezelf en er worden weinig vragen gesteld. RUST!!!
Dat is niet helemaal goed gelukt bij mij, want ik heb veel te veel zitten praten. Dat zei Monique ook, dat ik de eerste was die zoveel zat te kletsen.
Tijdens de sessie kwam ik er ook achter, dat mijn uitlaatklep is, erover praten.
Ik heb het wel als heel rustgevend ervaren en ben s ‘avonds als een blok in slaap gevallen. Ook heel vast geslapen, maar de sessie was dan ook s ‘avonds.
Wij hebben één sessie gedaan en dat was prima, want ik ben meer het type van het van me afpraten (onder het genot van een borrel).


Tenslotte de recensie van Mevrouw 3:
Vraag 1; het is een persoonlijk punt. Wil dit liever niet bekend maken. Het betrof een situatie op het werk
Vraag 2; ik stond er eerste instantie een beetje sceptisch tegenover. Hierdoor stelde ik me in het begin ook niet geheel open op. Ik dacht eerst zien en dan geloven. Ik dacht dat ik er te “nuchter” voor zou zijn. Maar gedurende de sessie merkte ik dat ik aan het vechten was tegen mezelf om mijn emoties niet te tonen. Ik wilde niet laten merken dat het me iets deed. Uiteindelijk door de woorden van Monique dat ik het los moest laten begonnen de emoties. Ik werd emotioneel. Ik merkte ook de gehele sessie dat ik buikpijn had en dat mijn darmen flink aan het rommelen waren. Wat me ook opviel is dat ik van te voren had gedacht dat je wel van die punt op die stok zou wegkijken, maar je werd gewoon gedwongen om te blijven kijken…dat wilde ik ook, ging automatisch.
Vraag 3; na de behandeling was ik echt heel moe. Ben thuis nog aan het nadenken geweest, maar kon daarna de gevoelens heel makkelijk los laten. Iets wat ik niet had gedacht.
Vraag 4; ik heb 1 sessie gehad. Was een sessie om het te proberen. Maar heb er voor mijn gevoel wel iets aan gehad.
De conclusie; was er ik het begin een beetje sceptisch is, maar stond er wel voor open, was nieuwsgierig. Maar uiteindelijk vond ik het een hele bijzondere ervaring en ik zou het zo weer doen. Vond het wel lastig dat ik zo tegen mijn emoties aan het vechten was. Maar na de sessie was het een opluchting, er viel echt een soort last van mijn schouders zeg maar.


Ieder zijn eigen succes

Mooie verhalen en grote dank voor diegene die dit wilde delen. Elk sessie heeft zo zijn eigen succes.
Ben jij over de streep getrokken na het lezen van deze recensies? Wacht dan niet langer om een afspraak te maken. Neem contact op met:
Monique Tenback.

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.