Boswandeling

Delen:

Vragen?

Was jij even in de war toen jij de titel met de bijbehorende afbeelding zag? Snappen wij! Tegelijkertijd ook super grappig want dat was precies onze bedoeling. Het ging er ons om dat we jullie een beetje op het verkeerde spoor zetten. En nu zijn wij benieuwd. Was dat precies de trigger die ervoor zorgde dat jij het blog ging lezen? 

Misleiding

Hoe goed jij ook je best doet om er niet in mee te gaan, ook jij wordt misleid. We worden er dagelijks met zijn alle mee geconfronteerd. Jouw zintuigen worden er de hele dag aan blootgesteld. Denk maar eens aan een reclame. Wat gebeurd als jij de geur van stroopwafels ruikt?, en zit dat ene truitje uit de uitverkoop nog steeds in je hoofd.Stel je nu eens voor dat jij bij elke prikkel 1 minuut zou kunnen nadenken. Heeft die bewuste reclame je dan iets vertelt waar jij echt iets aan hebt. Had jij zin in stroopwafels voor je ze rook? Is dat truitje echt een musthave? Nee he!

Wat gebeurd er met jouw brein

Jouw brein dacht dat wij gingen schrijven over een boswandeling maar het plaatje liet het strand zien. Dat was gek. En daardoor trokken wij meteen je aandacht. Het zorgde ervoor dat jij nieuwsgierig werd over de daadwerkelijke inhoud van dit blog. Wij gaven een verkeerde prikkel aan jouw hersenen. Maar omdat jouw hersenen een prikkel binnen kregen werd er ook meteen besloten dat jouw brein hier iets mee moest. Elke prikkel geeft namelijk een signaal af aan jouw hersenen. Onbewust vormt jouw brein een actie die voortkomt uit de misleiding. 

Voor de gek gehouden

Zo voelt het natuurlijk. En ergens gebeurd dat natuurlijk ook. Want winkels, ondernemers,reclamemakers enzovoort maken dankbaar gebruik van deze prikkel-signaal actie. En als jij daar net op dat moment erg vatbaar voor bent word je helaas soms ook enorm voor de gek gehouden. 

Maar, omdat het zo werkt kun jij, jouw brein ook zelf voor de gek houden. Dat is handig! 

En het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is een actie ondernemen om jouw hersenen iets te laten denken.

Beduvel je brein

Tijdens een onderzoek wordt er aan willekeurige mensen gevraagd eens hartelijk te lachen. Zomaar,zonder reden. Wat blijkt na deze lachsessie? De meeste mensen voelen zich blijer en gelukkiger nadien. De dag beginnen met een lach maakt deze dus daadwerkelijk positiever. Maar er zijn meer trucjes om je hersenmassa te manipuleren.

Moet jij iets doen wat wilskracht vergt? En zijn het de verleidingen die er (bijna) voor zorgen dat jij opgeeft?  Bal je handen dan tot vuisten. Duw je duim en je wijsvinger tegen elkaar en span je spieren aan. Jouw hersenen krijgen het signaal binnen dat jij sterk en consequent bent. Ze zullen je helpen om vol te houden of de uitdaging aan te gaan.

Lukt het jou steeds maar niet,je aan dat dieet te houden? Eet dan eens met je foute hand. Het maakt dat jij meer aandacht gaat besteden aan de handeling op zichzelf. HIerdoor beperk jij het eten zonder nadenken. Resultaat: je gaat waarschijnlijk minder eten.

Meer creativiteit creëren? Doe iets totaal onverwachts! Jouw brein schrikt zich kapot. En dat zorgt ervoor dat er ruimte ontstaat om out of de box op nieuwe ideeën te komen. 

Moet jij iets weerstaan? Duw het dan van je af. Jouw hersenen pikken dit signaal op waardoor ze je laten denken dat je het echt niet wilt. 

Wij hebben je op het verkeerde spoor gezet

Want het blog ging niet over een boswandeling en ook niet over het strand. Waar het wel om ging was misleiding. Gelukkig ben jij deze keer niet negatief misleid ;). 

Hoe ga jij je brein beduvelen? 

MoSENSE

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.