Bezinning

Delen:

Vragen?

Nog een paar dagen en dan is 2020 voorbij. Een gek jaar waarin we allemaal op ons eigen manier te maken kregen met vooral onszelf. Dat gebeurd natuurlijk elk jaar, maar dit jaar drukte het zo met onze neus op de feiten dat ik ervan overtuigd ben dat,dat moment van bezinning voor iedereen een andere lading heeft. Ik schrijf elk jaar een brief naar mezelf.Ik blik terug op wat het jaar me gegeven heeft. Spreek een verwachting uit en zet,voorzichtig wat wensen in de schijnwerpers voor het jaar wat komt.  Ik noem het altijd mijn moment van bezinning.Dit jaar sta ik er bewuster bij stil. Hoe zit dat met jou? 

bezinnen

  • [refl] “zich ~ op, over” opnieuw ergens over nadenken. • [inerg] tijd nemen om na te denken. 

Goede voornemens

Daar doe ik niet aan! Wat ik wel doe is me een aantal dingen voornemen. En als ik er zo naar kijk voel ik stukken minder druk. Het geeft me de gelegenheid om  nog eens iets aan te passen. En die aanpassing komt vanzelf. Omdat je het leven niet kunt sturen. Althans niet altijd. Ik spreek met mezelf af welke richting ik uit wil. Zet een aantal doelen uit en beloof  mee te bewegen in hetgeen het jaar me brengt. Omdat ik de overtuiging heb dat niets voor niets komt. Het zorgt er ook voor dat ik niet kan falen maar wel kan leren. 

Een blik achterom

Dat doe ik heel bewust. Want ik weet inmiddels dat een jaar me veel meer brengt dan dat ik in eerste instantie denk. Uiteraard maakte ik ook vervelende dingen mee. Het is menseigen deze op de voorgrond te zetten. Ik schreef al,het was een gek jaar. En ook ik, kreeg hierdoor de nodige uitdagingen op mijn bord. Niet altijd leuk of makkelijk. Maar ik heb al die proeven doorstaan. En wat ik dan aan het einde van het jaar doe, is nagaan wat het me gebracht heeft. Kwam ik er sterker uit, heeft het mij iets geleerd en kan hiermee verder in het nieuwe jaar wat komt. 

Afsluiten en voortzetten

Als ik mijmer,terugdenk en opschrijf is dat wat ik doe. Ik sta stil bij welke dingen ik meeneem maar maak ook de keuze om gebeurtenissen ( zoals ze waren) achter te laten en af te sluiten. Bewust kies ik ervoor om voort te zetten wat ik al leerde in het jaar dat voorbij ging. Zo stel ik mijn doelen scherp. Ben ik me bewust van de positiviteit. 

Dankbaar

Op 31 december om 0.00 uur precies knallen we het jaar uit. ( dit jaar vooral figuurlijk dan ;). Ik ben elk jaar opnieuw dankbaar. Dankbaar voor alles, negatief en positief, wat het jaar me gegeven heeft. Dankbaar voor de mensen met wie ik het jaar afsluit. Ready voor alle nieuwe dingen,lessen en herinneringen die het nieuwe jaar in petto heeft. 

Happy new year

Mosense

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.