Beren op jouw weg

Delen:

Vragen?

 

Ooit ga ik…

Nog voor ik de zin heb uitgesproken, zie ik al mijn beren alweer op de weg. Demonstratief barricaderen ze het pad wat ik graag zou willen gaan bewandelen. Ze hebben allemaal wel iets te vertellen. Maar de rode lijn in hun verhaal is altijd dat, ‘ooit’, er toch nooit van gaat komen. Deze beren, en hun overtuigingen, maken mij onzeker en angstig.

Dat krijg je nooit geregeld, daar heb jij helemaal geen geld voor, daar zit helemaal niemand op te wachten, daar ben jij niet goed genoeg voor en dat kun jij helemaal niet.

Herken je ze? Jouw beren? Vaak voelen ze als je vijand. Dat is logisch, want met een flinke beer, ga je liever geen discussie aan. Als je die tegenkomt dan maak je dat je weg bent. En dat is dan ook precies wat er gebeurd. Jij mijmert over je eigen bedrijfje, die opleiding die je graag wil doen, dat boerderijtje, of je eigen ruimte en hup daar staat hij dan. Een forse, bruine beer die maar 1 keer hoeft te grommen om jouw mijmering te vernietigen. Maar wat nu, als jij, met hele goede argumenten, eens gevaarlijk terug zou grommen tegen jouw beer?

 

Bereid je voor

 

Omdat jij, je goed hebt voorbereid, zijn jouw argumenten sterk. Hoe sterker jij staat, hoe gevaarlijker jouw grom.

1)      Ontdek wat jouw echte motivatie is. Omschrijf jouw doel, zonder dat je bedenkt, wat er allemaal in de weg zou kunnen staan. Stel jezelf de vraag: Als jouw weg helemaal vrij zou zijn, waar wil ik dan naar toe?

2)      Wat houdt je, nu tegen stappen te maken op weg naar jouw doel? Daar zijn ze; jouw beren. Schrijf ze allemaal op. Wat hebben ze te vertellen? Als je ze allemaal op papier hebt staan ga je beer voor beer bekijken hoe realistisch al hun bezwaren zijn. Zijn er oplossingen te bedenken?

3)      Maak een plan. Beschrijf daarin welke oplossingen je bedacht hebt. Hoe ga jij, jouw doel bereiken? Zorg ervoor dat je kleine stapjes maakt. Dat maakt jouw plan overzichtelijk. Het geeft jou ook vertrouwen, omdat kleine stapjes nu eenmaal makkelijker gezet worden dan grote. Op deze manier overwin jij jouw angsten en zorgt elk behaald doel voor zelfvertrouwen.

4)      Voer je plan uit! Je zult gaan merken dat jouw beren minder grommen. Jij hebt er namelijk voor gezorgd, dat je tegen ze in kunt gaan. Jouw argumenten en goede voorbereiding maken jouw sterker dan de beer. Plan een datum en begin.

5)      Eenmaal begonnen? Sta dan regelmatig ook eens stil. Volg ik nog mijn hart? Of zit er weer een beer die mij tegenhoudt? Blijf evalueren met jezelf.

 

Jouw beren terug het bos in

 

Beren horen in het bos. Stuur ze daarom, lekker terug naar dat bos. Dat is zeker niet altijd gemakkelijk. Om tegen je beren in te gaan, heb je durf en lef nodig. Een flinke dosis zelfvertrouwen komt dan ook goed van pas. Stop dus, af en toe, even met terug grommen. Een flinke boots endorfine zorgt ervoor, dat jij er weer fris, energiek en vol vertrouwen tegen aan kunt. Die endorfine haal je bij ons! Terwijl jij heerlijk ontspannen de strijdbijl even neerlegt, masseren wij jouw spieren los. Tijdens deze massage, maakt jouw lichaam de endorfine vanzelf aan. Uitgerust en strijdlustig kan jij daarna weer aan de slag!

Ga jij liever in gesprek met jouw beren? Dan is wellicht IN-SIGHT (https://mosense.nl/blog/in-sight coaching) iets voor jou.

MoSENSE 

 

   

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.