Waarom preventie beter is maar we het toch negeren

Delen:

Vragen?

Bedrijfsmassage voorkomt veel problemen. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dat is ons met de paplepel ingegoten. Maar toch?
Als we niet meer vooruit kunnen dan halen we alles uit de kast (en onze portemonnee) om weer vooruit te kunnen. Maar als we nog vooruit kunnen…. Waarom zouden we dan moeilijk doen?

Moeilijk?

Ja, we vinden het moeilijk om tijd en budget vrij te maken voor preventie.
Er is namelijk

 • geen nood,
 • geen pijn,
 • geen probleem.

Het is toch raar dat we pas in actie komen als de nood hoog is?

Waarom zijn de kosten voor gezondheidszorg zo hoog geworden terwijl onderzoek naar genezing van ziekten vaak valt onder goede doelen? Waarom gebeuren er nog te veel ongelukken die voorkomen hadden kunnen worden als we niet bezuinigd hadden op preventie? En waarom moet er meer blauw op straat komen in plaats dat we geld uitgeven om (probleem) jongeren te begeleiden?
Kortom we geven nu eenmaal liever geld uit om problemen op te lossen dan het gevoel te hebben dat we voor niets geld hebben uitgegeven. Want preventie is moeilijk te meten. Dat is het grote probleem. Er is geen meetbare bevrediging van de actie.
Toch hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat preventie werkt! Bijvoorbeeld door regelmatig een massage te nemen als onderhoud voor je lichaam. Waarom zou jij wachten tot er problemen zijn? Waarom zou jij jouw lichaam en voor hen die voor jou werken niet goed onderhouden met een bedrijfsmassage?

Voordelen van massage

 1. Beperking van ziekteverzuim
 2. Betere prestaties
 3. Prima aanvulling op je Arbo-plan
 4. Er is geen sprake van aanmerkelijke privé- besparing voor de werknemer

Zolang jij en je medewerkers nog prima functioneren en het ziekteverzuim wel meevalt kom je waarschijnlijk niet in actie.

Stel je eens voor

Maar stel je eens voor dat jij zoveel klachten krijgt dat je door pijn en ongemak je niet meer kunt concentreren. Je maakt fouten die veel geld kosten door gebrek aan die concentratie. Er lopen zaken in de soep omdat jij er niet bij kon zijn doordat je teveel pijn had of te moe was. Je verliest de controle over het proces omdat je gewoon niet lekker in je vel zit.
Als je die faalkosten doorrekent is regelmatig een massage nemen dan niet veel goedkoper? Bovendien is het prettig. Onderhoud aan je lichaam zorgt voor een optimaal gevoel. Zowel geestelijk als lichamelijk. En wat voor jou geldt, geld natuurlijk ook voor je medewerkers. Overweeg bedrijfsmassage met de MoSense-Methode.

Wat is de MoSense – Methode

Mo staat voor Motion/ beweging
Sense staat voor Gevoel
De MoSense-methode bestaat uit twee belangrijke elementen. Namelijk:
1. De Victum
2. De Criminal
De Victum schreeuwt het uit van de pijn.
De Criminal is de veroorzaker van de pijn.
De Mosense-methode gaat op zoek naar de Criminal om de Victum te voorkomen of heel snel te genezen.

 • Door het zoeken naar de juiste spier of spiergroep die onder spanning staat gaan we de pijn (Victum) verzachten.
 • Door inzet van verschillende massagetechnieken en taping gaan we de oorzaak (Criminal) bestrijden.
 • Door mijn jarenlange ervaring weet ik precies welke behandeling ik moet inzetten om jou en je medewerkers zo fit mogelijk te krijgen.

Maatschappelijk cadeautje

Ik geloof dat als je mensen preventief behandeld dat de Criminal geen kans van slagen heeft. Het ziekteverzuim gaat omlaag en de productiviteit omhoog. Ik begrijp niet dat bedrijven niet investeren in duurzaamheid van hun menselijk kapitaal.
Geniet van de voordelen en laat je medewerkers preventief behandelen in de vorm van een massage die ze op dat moment nodig hebben. Profiteer van medewerkers die een boost geven aan je business in plaats van dat ze de energie opzuigen.
Preventieve massagebehandelingen zijn een maatschappelijk cadeautje. Zo zie ik het.

Aanbod

Oktober is actiemaand bij Mosense. We hebben een actiepakket samengesteld voor bedrijven. De massages zijn bij ons in de praktijk, Locatie 33 in Geldrop. Wil je dat we naar je bedrijf toekomen? Dan komen daar reiskosten bij. Neem gerust even contact met ons op voor een aanbod op maat.

 • 3 weken 1 massage per week per medewerker
 • Op een zelf te bepalen dag en tijd
 • Ervaren masseur
 • Inclusief oliën
 • Passende massage of stoelmassage per medewerker

Deze 3 weken begeleiding kost je per medewerker slechts 20,- (bij minimaal 5 medewerkers)
Prijzen zijn exclusief btw.
Het gehele factuurbedrag kun je als bedrijfskosten opvoeren zodat je minder loonbelasting betaalt.
Alleen in oktober. Mis deze kans niet.

Meer weten over Bedrijfsmassage?

Wij bekijken per medewerker welke behandeling het meeste effect geeft. Neem contact met ons op als je meer over bedrijfsmassage wil weten.
Mail naar Mosense
Of bel Monique, 06-53383882
massage Geldrop

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.