Be like Pippi

Delen:

Vragen?

De beste levenslessen worden ons soms al heel jong ingefluisterd. Want terwijl wij nietsvermoedend voor de televisie zaten om de avonturen van Pippi,Tommy en Annika te beleven hebben we onbewust een paar hele mooie wijze lessen meegekregen van dit ondeugende personage.

Ik heb het nog nooit gedaan,dus ik denk wel dat ik het kan

Een bekende uitspraak van Pippi langkous. Een Zweedse televisieserie gebaseerd op de boeken van Astrid Lindgren. Pippie was een stoere meid met haar welbekende staartjes die alles durfde en voor niks vreesde. Ze haalde een hoop kattenkwaad uit,meestal met een goed einde en altijd met een goede boodschap. Keek jij het vroeger ook? 

Durf jij ook? 

Want spring jij wel eens uit je vertrouwde bubbel? Durf jij te doen en te denken out of the box? Of bewandel jij graag het veilige bekende pad? Nog een mooie uitspraak van Pippi die ons bij bleef ‘Ik let er niet zo op dat het precies gaat zoals het hoort’. Sta jij er weleens bij stil dat jij je leven invult zoals jij denkt dat het hoort of leef jij,je leven zoals de rest denkt dat het hoort? Durf jij ook buiten de paden te lopen? 

‘Loop maar door want ergens kom je toch’

En deze uitspraak stop jij natuurlijk in je broekzak als je buiten de paden gaat ontdekken. Pippi zegt je eigenlijk geloof in jezelf en geef niet op. Wat je ook doet en waar je ook mee bezig bent, alles komt goed en leidt tot iets moois. Of niet, en dan is het ook goed want je hebt het in ieder geval geprobeerd. 

Pretles

Mooi woord. En het komt uit de uitspraak ‘ik weet nog een school waar ze de hele dag pretles geven’. En natuurlijk gaan de meeste van ons niet meer school. Althans we zitten niet meer in de schoolbanken. Laat echter het leven een mooie leerschool zijn en geef jezelf dan elke dag pretles. Wat niet meer betekent dan dat jij plezier haalt uit de dingen die je doet. Elke dag is een nieuw avontuur en dat is precies zoals het leven hoort te zijn. 

De boodschap is dus duidelijk. Be like Pippi en maak er je mooiste leven van! 

Uit welke kinderseries nam jij wijze lessen mee? 

Mosense

 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.