Back to normal

Delen:

Vragen?

En dat vind ik op 1 januari altijd best lastig. En dan is de eerste dag van het nieuwe jaar nog wel een dag waarop ik mezelf toelaat even bij te komen. Maar de dag erna vraagt toch gewoon weer een bepaald soort regelmaat.

Mijn hoofd is in de war en dat merk ik. 

Herken jij dit? 

Welke dag is het eigenlijk?

Wist jij dat we in december maar liefst 3 extra zondagen hebben? En deze extra dagen vallen in de laatste twee weken van de laatste maand. Niet heel gek dus dat we niet meer weten welke dag het nu precies is. Het maakt wel dat we hierdoor uit ons ritme raken. We hebben dat niet echt in de gaten zolang het december is, maar als we het oude jaar hebben afgesloten en het nieuwe verwelkomen zijn we met zijn alle volledig van slag.  

De stress van goede voornemens

Ik schreef al in een eerder blog dat ik er niet aan doe. Al een paar jaar niet meer. Ik liep namelijk vanaf 1 januari te stressen omdat ik vond dat er dingen anders moesten. Juist,omdat het me al moeite kost de structuur na de drukke decembermaand op te pakken, lukte het me al helemaal niet om mijn ritme om te gooien. Ik geef mezelf dus wat extra tijd. Ik neem me dingen voor. En dat betekend dat ik deze ook gerust, half januari kan (op)starten. Het geeft rust om op zoek te gaan naar de structuur die ik gewend ben en de lat niet meteen al te hoog te leggen. 

Langzaam afbouwen

Of opbouwen, net hoe je er naar kijkt. Ik doe dat. En ik neem mijn hele gezin daarin mee. Bedtijden worden dus weer enigszins genormaliseerd. We eten gewoon weer 3 hoofdmaaltijden per dag en kamers worden opgeruimd. Stilletjes aan is mijn oudste dochter weer aan het leren en ook mijn jongste zoon wordt voorbereid op het schoolritme. Huishoudelijke klusjes worden opgepakt en mijn boodschappentas vult zich weer met normale dingen ;). Er komt beweging in een dagelijkse dag. Ik vind dat heerlijk en voel dat het me de nodige rust geeft. En juist die rust is ook waar ik hier thuis ruimte aan geef. Iedereen is moe en overprikkelt door de feestmaand die we achter ons hebben gelaten. 

Verwachting

Want vol verwachting gaan we het nieuwe jaar tegemoet. En we hopen allemaal dat alles snel weer word zoals we het gewend zijn. Maar we zijn nog lang niet daar…. Dat maakt back to normal extra lastig.Want de (meeste)kinderen blijven vandaag thuis. Grote kans dat  jij niet hoeft te reizen naar je werk. De supermarkt blijft ons enige uitje en ook de mondkapjes en desinfectans blijven in beeld. Hoe doe je dat dan? Hoe zorg jij ervoor dat al jouw gezinsleden weten dat de vakantie voorbij is? 

Driemaal de R

Weet je het nog? Regelmaat,ritme en reinheid. Lees het blog gewoon nog eens over. Zorg er echt voor dat jouw werkplek opgeruimd is. Sjor die pubers uit hun bed en eis dat ze de online lessen aangekleed en gewassen aan hun studieplek volgen. Begin op tijd maar sluit ook op tijd af. De mijne mogen naar school. Aangepast weliswaar maar ik ben dankbaar. De wekker gaat bij ons dus maandag ook. En omdat die van mij aangekleed en wel daadwerkelijk vertrekken, is dat een fijne stok achter de deur. Maar, ook voor alle thuisblijvers is die wekker een signaal dat er weer een normale dag begint. En eigenlijk is dat een dag die we al gewend waren. Het is niet anders dan in 2020. 

Zit jij eenmaal weer in dat goede ritme. Brengt de structuur je rust? Dan is 2021 echt begonnen. Tijd genoeg om dan eens na te denken over wat jij,je voor het nieuwe jaar wil voornemen. Doe dat dan in kleine stapjes. Weet waar je heen wil en hou dit vast! 

Mosense wenst jullie allemaal een mooi jaar! Wij kunnen niet wachten jullie weer te verwelkomen! 

MoSENSEMake sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.