5 tips om meer energie te krijgen

Delen:

Vragen?

 
Herken jij het? Je wilt van alles maar het ontbreekt je aan de energie. Je voelt je futloos en uiteindelijk komt er eigenlijk niks uit je handen. Wij geven je 5 tips die ervoor zorgen dat jij weer een energieboost krijgt.

Tip 1.Zorg dat je voldoende slaapt

 
Dit lijkt misschien een inkoppertje, maar goed en voldoende slapen zorgen ervoor dat jij de dag energiek begint. Als de start van jouw dag goed is, gaat alles daaropvolgend ook beter. Gemiddeld hebben volwassenen 8 uur slaap per dag nodig. Maar dit is een gemiddelde, niet iedereen heeft aan hetzelfde aantal uur slaap genoeg. De een vindt 6 uurtjes al voldoende, terwijl een ander misschien wel 10 uur slaap kan gebruiken. Zorg ervoor dat er een ritme zit in slapen en wakker worden. Probeer elke dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan en sta rond dezelfde tijd weer op. Let op met snoozen. Als de wekker gaat, komt jouw lichaam in beweging. Als jij dan heerlijk nog even wegdommelt, raakt je lichaam in de war. Het kost je lijf veel energie steeds op te starten en weer tot rust te komen. Voordat jij bent opgestaan heb je, door te snoozen, dus al veel energie verbruikt.

Tip 2. Blijf in beweging

 
Je bent lusteloos en moe en hebt eigenlijk helemaal geen zin om te sporten. Maar het helpt wel! Juist als jij je zo voelt, kan bewegen ervoor zorgen dat je, je weer energieker gaat voelen. Door te bewegen maakt je lichaam het stofje endorfine aan. Jij gaat je hier automatisch beter van voelen.  Een half uurtje wandelen kan er al voor zorgen dat jij je gelukkiger voelt en je to do list van die dag wel voor elkaar krijgt.

Tip 3. Zorg voor voldoende Vitamine D

 
Is het je weleens opgevallen dat je in de lente en de zomer veel meer energie hebt? Dat komt vooral door de zon. Zonlicht is belangrijkste bron van vitamine D. Je lichaam kan, doordat de zon op je huid schijnt, zelf vitamine D aanmaken. Deze vitamine zorgt niet alleen voor sterke botten en spieren maar verhoogt ook je energieniveau. Laat tijdens de wintermaanden je vitamine D-gehalte eens checken bij de huisarts. Als deze inderdaad te laag is, kan het zinvol zijn dit extra te gaan slikken. In de lente en de zomer laat je natuurlijk de zon zijn werk doen.
 

Tip 4. Gezonde voeding

 
Een snicker of een lekker stukje chocolade. Ze geven je vaak het gevoel dat je er energie van krijgt. Dat is ook zo. In deze ongezonde snacks zitten veel snelle suikers waardoor jij je inderdaad beter voelt. Maar dit is van korte duur. Omdat jouw suikerspiegel  even enorm piekt, heb jij het gevoel dat je de wereld aankunt. Maar even snel als dat hij piekt, daalt hij ook weer. Gevolg? Jij valt dubbel zo hard terug in je dip. Het is dus beter om, gedurende de dag, gezonde voeding te nemen. Producten als  volkoren brood, yoghurt, melk ,rijst en pasta  zorgen ervoor dat je de hele dag energiek blijft.
 

Tip 5.Ga je afvalstoffen te lijf!

Het klinkt misschien gek maar door het drinken van te weinig water kun je, je erg moe gaan voelen. Als jouw lichaam te weinig vocht binnen krijgt, heeft het moeite met de afvoer van afvalstoffen. Deze ophoping van afvalstoffen geven een vermoeid gevoel. Door genoeg vocht in te nemen komt de afvoer op gang. Gemiddeld heeft het lichaam 2 liter vocht per dag nodig.
Ook een massage zorgt ervoor dat afvalstoffen uit je lichaam worden afgevoerd. Door de ophoping van deze afvalstoffen ontstaan er knopen in je lijf. Een massage heft deze knopen op en stimuleert hierdoor de afvoer. Omdat er weer genoeg ruimte komt om jouw energie te laten stromen, voel jij je na een massage beter. Nog beter is om er preventief voor te zorgen dat afvalstoffen geen kans hebben om zich op te hopen. Regelmatig een massage en elke dag voldoende water drinken zorgen dus dat jij je fit en vol van energie voelt.
 
 

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.