5 super fijne tips bij spierpijn

Delen:

Vragen?

Heb jij een flinke work-out achter de rug, deed jij wat klussen in de tuin, sjouwde jij met meubels naar je mooie nieuwe stekkie of gebruikte jij je spieren op een andere ongewone manier? Dan herken jij vast de pijn van je pijnlijke spieren de volgende dag. Jij hebt spierpijn,en dat kan behoorlijk lastig zijn. Wij geven je in dit blog 5 tips om er zo snel mogelijk weer vanaf te komen. 

Tip 1

Bewegen: Alhoewel wij snappen dat je het liefste op de bank ploft als elke beweging pijn doet is dat niet wat jij moet doen. Bewegen is het beste medicijn. Door de pijn heen bewegen. En daarmee bedoelen we niet dat jij opnieuw de sportschool in moet duiken of het volgende zware klusje moet aanpakken. Jij gaat bewegen op geleide van jouw pijn. Een beetje doorbijten is juist goed. Bewegen bevorderd de bloedsomloop en daarmee help jij je spieren herstellen. Maak dus een mooie wandeling of fiets een rustig rondje.

Tip 2

Strekken: Rustig strekken bevorderd spierherstel. Wist jij dat jouw spieren korter worden bij spierpijn? Strekken maakt jouw spieren weer wat langer,hierdoor krijg jij letterlijk weer ietsje meer ruimte om te bewegen. Forceer dit strekken niet. Hou jij oefening ongeveer 10 seconde vast en pak daarna een andere spiergroep om te strekken. 

Tip 3

Warmte: Neem een warm bad of warme douche. Warmte helpt jouw lichaam om de afvoer van afvalstoffen te optimaliseren. Juist deze afvalstoffen zitten jouw in de weg. Tevens helpt het je bloedcirculatie wat jouw spieren weer sneller doet herstellen. 

Tip 4

Magnesium: Magnesium is een mineraal dat een rol speelt bij het soepel houden van jouw spieren. Het is nodig bij de overdracht van prikkels uit het zenuwcentrum naar je spieren en vooral helpt het bij de afvoer van melkzuur. 

Kom naar Mosense:

Tip 5: Want een massage bevorderd het herstel van jouw lichaam. Sterker nog ga jij even heerlijk bij ons tafel liggen dan heb jij zomaar een aantal vliegen in 1 klap te pakken. Een massage helpt jouw spieren te verlengen,bevorderd de bloedsomloop en stimuleert de verwerking van afvalstoffen. 

Ontspannen groet van MoSense

 

Tekst: Fiducia

Esther van de Moosdijk

Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.