4 super fijne tips tegen examenstress

Delen:

Vragen?

( en 1 bonus tip!!! lees snel verder)

De meivakantie is van start. En alhoewel deze vakantie voor de meeste kinderen onder ons een week of 2 relaxen en ontspannen is, zijn er ook pubers die deze twee vrije weken nodig hebben om te blokken voor de examens. 17 Mei is the day! Dan is de start van de eerste examens. Hoe gaat het met jouw studiebol? Kan hij of zij de stress aan of zit deze al nagelbijtend ( vaak met een kort lontje) boven de leerstof? In dit blog 3 slimme tips om de het stressniveau te verlagen. En  niet geheel onbelangrijk ze helpen ook nog om je zelfvertrouwen een boost te geven. 

Tip 1

Begin op tijd! En dat begint al met een goede planning. Het laatste examen wat je hebt hoef je dus niet als eerste te leren. Maak een planning voor de aankomende twee weken. Laat die planning gelijk lopen met de dagen dat je examens hebt. Een slimme tip is dat jij de avond voor het examen zorgt dat je de stof al beheerst. Overkijken moet dan voldoende zijn. Het voorkomt een hoop stress als blijkt dat dat ene hoofdstuk toch moeilijker is als gedacht. 

Tip 2

Stop op tijd! Want alles waar je aan begint heeft om de zoveel tijd ook even pauze nodig. Super fanatiek als jij uren boven je boeken gaat hangen maar na een uurtje of twee is dat ook nog het enige wat je doet. Jouw hersenen hebben dan even pauze nodig. Loop een rondje buiten. Pak wat lekkers of maak even een praatje met je huisgenoten. Je zult merken dat het daarna weer een stuk gemakkelijker gaat. 

Tip 3

Weet wat jij echt heel lastig vind. En leg daar niet alle focus op. Jij wordt getoetst over gemiddeld 4 jaar aan leerstof. Onmogelijk dat jij alles wat er is behandeld tot in de puntjes hebt gesnapt. Weet dus wat je moeilijk vond. En natuurlijk doe je daar even heel goed je best op, maar daarna leg je het langs je neer. Die minpunten neem je voor lief. Dan kan ook makkelijk want jij focust extra op wat wel beter gaat. Daar haal je je punten dan weer mee op. Verwacht dus niet het onmogelijke van jezelf. 

Tip 4

Zorg goed voor jezelf. Drink bijvoorbeeld voldoende water ( dat vinden je hersenen fijn). Let op dat je gezond eet en ga vooral niet al te laat naar bed. Als jij je fris en fit voelt gaat studeren makkelijker. Twee weken binnen boven je studieboeken? Niet doen. Ga ook lekker naar buiten. Bewegen is gezond en helpt je concentreren. Vergeet je vrienden en vriendinnen niet. Er is heus ook tijd om af en toe iets gezelligs te doen. Kortom er moet een goede balans zijn tussen in-en ontspanning

En precies deze balans brengt ons naar de bonustip:

Boek een heerlijk,relaxte massage bij ons! Even me time. Even ontspannen en dan fit,soepel en vol positieve energie weer door.  

Wij wensen iedereen die examen doet de aankomende tijd heel veel succes. GO FOR IT, heb vertrouwen in jezelf. Voor je het weet hangt de vlag met je boekentas uit! 

Mosense
Make sense, MoSense

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.